PARENTING

Ce culoare vor avea ochii copiilor, in functie de ochii parintilor! Diagrama care iti va spune adevarul

Un copil este pentru un cuplu un dar de la Dumnezeu. Cand afla ca vor fi parinti, majoritatea cuplurilor sunt foarte curiosi de cum va arata bebelusul, incepand cu ce culoare va avea ochii lui si terminand cu ce sex va avea.

Daca despre modalitatea de a afla ce sex are copilul inainte ca acesta sa fie dezvaluit de medic am vorbit intr-un articol anterior, astazi va vom prezenta o modalitate inedita de a afla ce culoare vor avea ochii bebelusului

CITESTE SI >>>

Ce patesc bebelusii atunci cand parintii lor se cearta?

Avertismentul unui medic pediatru catre toti parintii: Opriti-va copilul sa mai faca asta!

Cele doua mostre de lapte mamar apartin aceleiasi mame! Diferenta dintre ele te va face sa ramai mut de uimire
Diagrama ochilor unui copil in functie de culoarea ochilor parintilor

Unele parti ale corpului nu sunt complet dezvoltate la naștere, cum ar fi ochii. Un nou-născut nu poate deschide pleoapele, dacă se naste prematur, iar bebelusii nascuti la termen nu au o vedere foarte clara a lumii inconjuratoare, in primele zile de viata vazand doar umbre.

Genele părinților si a bunicilor afectează culoarea ochilor nou-născutului. Șase sau chiar mai multe gene determina culoarea ochilor. Genele dominante sunt cele care provin de la parintii cu ochi mai intunecati. Cu cât procentul de culoare intunecata a ochilor parintilor este mai mare, cu atat sansele ca bebelusul sa aiba ochi mai intunecati este mai mare. De exemplu, daca unul dintre parinti are ochii caprui iar celalalt ochii verzi, sunt sanse foarte mari ca bebelusul lor sa aiba ochii caprui in proportie de 50%, verzi in proportie de 37,5%, iar albastri 12,5%.

Urmariti in diagrama de mai jos ce culoare vor avea ochii copilului in functie de parinti:


De ce aceste rezultate?

Melanina, responsabila de culoarea pielii, parului si a ochilor, este produsă de celulele cunoscute sub numele de melanocite. Atunci când exista mai puțina melanină în interiorul irisului , culoarea ochilor este mai deschisa, în timp ce concentratia mai mare de melanina din iris determina o culoare a ochilor mai intunecata.

Atunci când se naște un copil, concentratia de melanină din organism poate fi mai mică decât pe masura ce copilul creste. Se poate ca ochii unui copil sa se mai intunece pe masura ce acesta creste, intrucat expunerea mai indelungata la soare, duce la dezvoltarea unei concentratii mai mari a melaninei, atat asupra pielii cat si asupra ochilor.

Cand culoarea ochilor unui copil este pe deplin definitivata?

Genetica ne spune ca culoarea ochilor unui copil se definitiveaza dupa vas=rsta de 3 ani. Cu toate acestea exista cazuri in care culoarea ochilor se poate schimba si atunci cand un om devine adult.

Pe baza culorii ochilor parintilor, dar si a bunicilor, se poate determina cu o precizie destul de mare ce culoare va avea copilul nou-nascut. rareori se intampla ca un copil sa aiba culoarea ochilor diferita de cea a parintilor sau a bunicilor.

Comments

comments