Ce nu ti-a spus nimeni despre conflictul din Siria si cum a evoluat el de-a lungul timpului! Cine este, de fapt, vinovat de izbucnirea razboiului civil

Razboiul din Siria, care practic a izbucnit in anul 2011, are atat de multe ramificatii si parti implicate incat este extrem de dificil de observat din afara lui fara o analiza complexa.

Creative Monkeyz a publicat pe Youtube un videoclip in care incearca sa explice tuturor ce se intampla in cel mai fierbinte loc de pe glob.

razboi siria detaliat

Cum a izbucnit razboiul din Siria

In primul rand, cel mai important aspect al acestui razboi civil interminabil sta in istoria Siriei. La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, in 1916, Imperiul Otoman, marele pierzant al razboiului a fost divizat, iar Anglia si Franta a trasat in zona araba noi granite, creand astfel state noi fara sa tina cont de diversitatea etnica si religioasa din acele zone. De aici istoria se complica.

In anul 2011, primele focuri de arma au izbucnit dupa ce protestatarii din strada au inceput sa marsaluiasca impotriva regimului Bashar Al-Assad. Au inceput astfel luptele in strada care s-au transformat usor, usor intr-un razboi civil.

La 5 ani distanta de la conflict, ostilitatile sunt departe de a fi inlaturate. Ba mai mult, si-au facut aparitia pe scena de razboi si actori mai mari. In anul 2013, SUA ia pozitie declarandu-se oripilate de atrocitatile pe care Assad le comite in Siria si incepe sa echipeze militar si sa instruiasca prin intermediul CIA rebelii.

De remarcat este si faptul ca acest conflict armat este cauza intereselor economice si geo-politice ale Europei si Americii, in contextul in care resursele naturale din Peninsula Araba nu pot fi transportate direct in Europea decat prin Siria. Urmariti documentarul de mai jos pentru a putea intelege mai bine subiectul:

 

CITESTE SI >>>

Istoria in 5 minute a razboiului din Siria! Cum a aparut ISIS – VIDEO

Comments

comments

Author: johnyhilfiger