Tips&Tricks

Ce rol are punctul negru dintre camera foto si ledul flash de pe telefonul tau?! Nimeni nu stia asta pana acum

Deși avem senzația că știm aproape totul despre smartphone-ul pe care le deținem în buzunar, pentru că -nu-i așa- din această cauză l-am cumpărat tocmai pe el, mai sunt încă lucruri de descoperit, lucruri care la prima vedere nu pot fi observate.

Un astfel de exemplu este micul punct negru dintre camera foto și ledul flash-ul. Cei care l-au văzut acolo s-au întrebat probabil ce rol are.

CITESTE SI >>>

Ai observat ca pe fiecare tastatura „F” si „J” au niste denivelari? Uite la ce folosesc

A pus cateva monede pe laptopul sau si le-a lasat acolo cateva ore! Este GENIAL! Nimeni nu s-a gan威而鋼
dit la asta pana acum

TRUCUL ANULUI! Fa asta la telefonul tau si vei putea face cele mai misto poze

Ce rol are punctul dintre camera foto si ledul flash al unui iPhone

Un utilizator al rețelei de socializare Reddit a crezut că este un fel de buton de reset, așa cum mai există și la alte dispozitive, un buton care ar putea să-ți salveze gadget-ul în cazul în care se întâmplă ceva cu software-ului lui și nu-l mai poți folosi.

A luat o surubelniță subțire și a încercat să-l apese, să vadă ce se întâmplă. Ei bine, utilizatorul a observat că acel punct a intrat pur și simplu în telefon.

Ulterior a aflat că punctul respectiv nu este altceva decât un microfon. Dubios, ați spune! Ce poate să caute un microfon pe partea superioară a unui telefon, acolo unde ținem urechea?

Microfonul respectiv, care se poziționează cam la același nivel cu microfonul frontal, doar că pe spatele telefonului, este un microfon menit sa reducă zgomotul ambiental și să redea cât mai clar vocea utilizatorului.

Microfonul este, de asemenea, folosit la înregistrarea vocii fără bruiajele extrerioare și de Siri cu scopul de a înțelege cât mai clar ceea ce i se cere.

Iată că, iPhone are trei microfoane, al treilea fiind folosit pentru eliminarea zgomotului de fond și filtrarea cât mai corectă a vocii interlocutorului.

Dacă ți-a plăcut articolul și ai prieteni care nu știu despre acest lucru, distribuie-l să afle și ei!

Iată mai jos și explicația reprezentanților Apple

Comments

comments