Revista presei

Ce s-a intamplat cu CHILOTII SI CIORAPII sotilor Ceausescu dupa moarte. Mai multi apropiati au DEZLEGAT MISTERUL averii dictatorilor

Cu toții ne-am întrebat cel puțin o dată în viață ce s-a întâmplat cu bunurile soților Ceaușescu. Relatările ulterioare evenimentelor din decembrie 1989 arată că foștii dictatori nu au avut avere, ci erau răsfățați din banii poporului.

”Vreau să vă spun: Ceauşescu, pe carnetele de CEC, nu avea mai mult de un milion de lei. (…) Se cam aştepta pedeapsa cu moartea. Ei nu au avut averi, în afară de îmbrăcăminte şi maşinile pe care le primiseră cadou… Nu au avut altă avere. Li s-au luat din casă şi pasta de bărbierit, şi maşinile de ras, ciorapi şi lenjeria intimă”, a declarat Dumitru Avram, fost consilier de presă al lui Nicolae Ceauşescu, în urmă cu un an la România TV.

De altfel, Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea explica în cartea sa, ”A fi sau a avea”, cum a fost posibil ca familia prezidențială Ceaușescu să beneficieze de tot luxul din lume, fără a deține vreo proprietate sau a avea vreun bun foarte valoros în posesie: dictatorul era conștient de faptul că nu poate tări în socialism cu avere. Fostul președinte a fost nevoit, astfel, să dea o lege prin care familia prezidențială beneficia de toate cele necesare unui trai bun de la stat pe tot parsul vieților membrilor acesteia.

Sursa:Evz.ro

Comments

comments