PARENTING

Ce să-i dai copilului tău ca să crească mare si sanatos! Lucruri pe care parintii le ignora de obicei, dar care au un rol foarte important in dezvoltarea micutilor

Părinții au probabil cea mai grea misiune când vine vorba de alimentație, luând în calcul aportul de vitamine și minerale pe care copilul trebuie să le consume zilnic pentru a crește mare și sănătos, dar și varietatea de feluri de mâncare din meniu.

Una dintre regulile importante este să îi asigurăm copilului mai multe mese pe zi, însă în porții mai mici. Între mese, copiii trebuie să bea multă apă și să consume fructe și legume. Deși nu sunt elemente tentante pentru cei mici, obiceiul este cel care îi poate ajuta să se obișnuiască cu această dietă și s-o îmbrățișeze cu plăcere.

Pe de altă parte, inamicul alimentației nesănătoase sunt produsele cu conținut ridicat de zahăr, mâncăruri procesate sau cu aditivi alimentari. Așa că, de fiecare dată când cumperi ceva pentru copilul tău, ai grijă să vezi ce scrie pe etichetă.

Un alt element important al alimentației celui mic este micul dejun. Trebuie să avem grijă ca micul dejun să fie un fel de automatism pentru copil. Chiar și un ou fiert și o felie de pâine prăjită sunt mai sănătoase decât nimic.

În alimentația sănătoasă a unui copil ar trebui introduse frecvent grăsimile Omega-3, care se regăsesc cel mai mult în carnea de pește. Aceste grăsimi ajută creierul să coreleze mai ușor semnalele pe care celelalte părți ale corpului le transmit, ajutându-l pe cel mic să se concentreze mai bine și să-și dezvolte mai mult abilitățile de învățare. Astfel, învață copilul să îi placă somonul sau fructele de mare, fără să ignori însă și nucile sau semințele de in.

De asemenea, la fel de important este și asigurarea optimă a aportului de fier și zinc din organism, care ajută la reducerea hiperactivității copilului.

Ca o concluzie însă, foarte important pentru dieta copiilor, este ca aceștia să aibă parte, încă de la vârste fragede de un meniu variat, care să conțină diferite tipuri de carne, legume, fructe și lactate.

Comments

comments