Tips&Tricks

Ce se intampla daca faci amor in timpul postului! Multi nu stiau acest lucru. Raspunsul dat de persoane avizate, care surprinde pe toata lumea

Potrivit siteului CrestinOrtodox.ro, Postul este o perioadă de nevoinţă duhovnicească mai intensă, în zilele de post urmându-se o randuială specială mai ales din punct de vedere trupesc.

Acelasi site arata intr-un articol care face referire la post ca acesta este viată, căci rostul sau este acela de a-l ridica pe om din cele care îl trag spre moarte. Cu cât s-a înmulţit însă păcatul în noi, cu atât suntem mai greu de urnit spre cele sfinte, iar trupul ni se arată mai salbatic şi mai neascultator.

Astfel, până la a ajunge trupul nostru templu al Duhului Sfant, avem de dus lupte aprige împotriva salturilor nefireşti ale acestuia. Poftele trupeşti pot fi biruite numai prin poftirea celor duhovniceşti (rugăciune, post, nevoinţe, milă, blandeţe, tăcere).

In ceea ce priveste poftele trupesti, Biblia spune cat s epoate de clar urmatoarele:

„Cei ce sunt dupa trup cugetă cele ale trupului, iar cei ce sunt dupa Duh, cele ale Duhului. Căci dorinţa cărnii este moarte, dar dorinţa Duhului este viata si pace; fiindca dorinta carnii este vrajmasie impotriva lui Dumnezeu, caci nu se supune legii lui Dumnezeu, ca nici nu poate. Iar cei ce sunt in carne nu pot sa placa lui Dumnezeu. Dar voi nu sunteti in carne, ci in Duh, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi. Iar daca cineva nu are Duhul lui Hristos, acela nu este al Lui. Iar daca Hristos este in voi, trupul este mort pentru pacat; iar Duhul, viata pentru dreptate, iar daca Duhul Celui ce a inviat pe Iisus din morti locuieste in voi, Cel ce a inviat pe Hristos Iisus din morti va face vii si trupurile voastre cele muritoare, prin Duhul Sau care locuieste in voi. Drept aceea, fratilor, nu suntem datori trupului, ca sa vietuim dupa trup. Caci, daca vietuiti dupa trup, veti muri, iar daca ucideti, cu Duhul, faptele trupului, veti fi vii. Caci, cati sunt manati de Duhul lui Dumnezeu, sunt fii ai lui Dumnezeu” (Romani 8, 5-14)

CITESTE SI >>>

Remediul lui Dumnezeu, scris in Biblie vindeca orice boala

Ultimele cuvinte ale unui copil de 3 ani din Siria inainte de a muri: “O sa-i spun lui Dumnezeu TOTUL!”

Cat de des face dragoste un cuplu normal

Comments

comments