Sanatate

Ce se intampla daca faci dragoste in prima zi de menstruatie

Multe persoane implicate in relatii amoroase sau (chiar) in casnicii sar de pe scaun ca arsi cand aud de o asemenea gogomanie. Sexul in timpul menstruatiei este un subiect (inca) tabu in Romania, cu toate ca se discuta tot mai des despre el.

Cand femeia este la ciclu, disconfortul pe care il simte este uneori prea mare pentru a mai simti nevoia sa faca sex. Alteori insa, este foarte incinsa si dornica, tocmai datorita nivelului mare de hormoni din organism.


Exista insa cateva beneficii clare ale sexului in timpul menstruatiei pe care cuplurile ar trebui sa le stie, inainte de a decide daca ar trebui sa faca acest lucru sau nu.

Unul dintre aceste beneficii este faptul ca poate sa elimine crampele abdominale, durerile de spate si alte dureri pricinuite de acea perioada a lunii. Si de acest lucru este responsabil orgasmul, care se stie ca este capabil sa elimine orice fel de durere.

In timpul sexului, organismul elibereaza hormoni ai fericirii. Endorfinele sunt considerate substante care trateaza natural durerea, astfel ca durerile menstruale au inca un inamic important.

Nu in ultimul rand, sexul pe perioada ciclului ajuta o femeie sa capete mai multa incredere in ea si in partener si totodata poate aduce avantaje asupra cuplului, sudandu-l si mai mult.

Sigur, e alegerea fiecaruia cum sa dozeze viata intima.

Comments

comments