Cartoful este probabil unul dintre cele mai indragite alimente din lume si se gaseste pe masa oricarui om, fie bogat fie sarac, mai ales ca se pot face cu ajutorul lui numeroase feluri de mancare.
Dincolo de gustul sau placut si nutrientii benefici pentru organism, cartoful actioneaza in mod pozitiv si asupra sanatatii noastre daca este utilizat ca atare.
Beneficiile cartofului crud asupra sanatatii noastre
In primul rand, cartofii sunt indicati pentru combaterea durerii de cap, chiar daca multi oameni ignora acest lucru. In cazul in care aveti o durere moderata de cap puneti-va cartofi rasi pe frunte
Cartofii pusi pe frunte combat durerile
Luati 3 cartofi de dimensiuni potrivite, si dati-i pe razatoare cu tot cu coaja. Asezati-i intr-un tifon si puneti tifonul cu cartofii rasi in zonele dureroase de pe frunte, crestet, tample sau ceafa. Se mentin pe acele zone timp de 15-20 de minute, apoi se inlatura.
CITESTE SI >>>
Reteta de cartofi dupa care toata lumea este INNEBUNITA! Nu ai mancat niciodata asa ceva
Dupa ce o sa vezi asta n-o sa mai cureti niciodata cartofii la fel cum o faceai inainte! E WOW
Metode naturale de curatare a plamanilor de nicotina si gudron
Substante nutritive pe care cartoful le contine si care sunt benefice pentru organism
Amidonul din cartof este un carbohidrat care prin digerare elibereaza glucide in mod lent in organism, care nu vor determina o crestere foarte mare a glicemiei. De aceea, preparat corect, cartoful nu ne va ingrasa.
Cartofii sunt bogati in vitamine si sunt o sursa de energie esentiala pentru organism
In primul rand, cartofii sunt bogati in vitamina B, in special B1, care ajuta la transformarea glucidelor in energie. Totodata, cartoful mai contine si vitaminele derivate B2, B3 si B6.
Cartofii au in compozitia sa si vitamina C, importanta pentru sistemul imuntar al organismului, jutandu-l sa treaca de starile de oboseala.
Cartofii contin potasiu si in cantitati generoase. Studiile arata ca un singur cartof poate sa ne ofere peste 20% din aportul de potasiu zilnic pe care trebuie sa-l consume organismul.
De asemenea, cartofii contin fier, aproape 1 mg la suta de grame. Fierul este benefic in special pentru persoanele care sufera de anemie. Totodata, cartofii mai au si magneziu, un mineral foarte eficient in combatarea stresului si a oboselii.