Ce se intampla daca mananci usturoi si miere pe stomacul gol timp de o sapatamana! Rezultatele sunt MIRACULOASE

Una dintre cele mai benefice legume de pe pământ, usturoiul, se găsește în fiecare bucătărie din lume. În afara de a da mâncării o aromă specifică, are și rolul de a trata în mod miraculos mai multe afecțiuni ale corpului.

Chiar dacă în mod normal, usturoiul se consumă ca preparat, mâncat în mod natural poate fi un remediu natural mai puternic.

CITESTE SI >>>

Iti cureti rinichii de toxine si elimini pietrele cu acest remediu facut in casa

Din ce cauza apare durerea? Invata sa faci legatura dintre coloana vertebrala si celelalte organe

„Laptele de aur”, bautura miraculoasa care iti poate schimba viata

Beneficiile incredibile ale usturoiului asupra organismului nostru

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au arătat că usturoiul este extrem de benefic pentru buna funcționare a inimii. Consumat crud, reduce tensiunea arterială și colesterolul, prevenind astfel bolile cardiace coronariene și riscul de insuficiență cardiacă. De asemenea, poate reduce în mod eficient efectele aterosclerozei.

Ca un supliment suplimentar, usturoiul ne poate scuti, de asemenea, de probleme comune de sanatate, inclusiv febră, diaree, răceala și gripa, dar acționează și asupra mușcăturilor de insecte și infecții fungice.

Consumul regulat de usturoi poate reduce, de asemenea, simptomele de osteoartrită, diabet și o prostata marita.

Mai mult decât atât, usturoiul poate stimula sistemul imunitar si îmbunătățește capacitatea organismului de a elimina toxinele. Dacă este combinat cu ghimbir și ceapa, usturoiul poate fi un bun detoxifiant.

Cum se folosește usturoiul

Așa cum am menționat mai devreme, consumul de usturoi crud este mult mai benefic decât dacă îl consumăm preparat, eventual fiert, deoarece ingredientul activ, alicina, rămâne în forma sa naturală. Pentru a obține beneficii optime de sănătate, ar trebui să zdrobim sau să tăiem un cățel de usturoi cu 15 minute înainte de masă. Acest lucru va determina activarea unei reacții chimica care face alicina mai ușor de absorbit de organism.

Un alt lucru benefic pentru sănătate este consumarea usturoiului pe stomacul gol. Atunci când stomacul este plin cu alimente, este mai greu pentru corpul nostru să digere și să absoarbă toate substantele nutritive din usturoi.

Usturoiul este cunoscut pentru gustul său picant, însă o modalitate foarte bună de a-l consuma este de a-l amesteca cu miere:

Astfel, un 2-3 căței de usturoi se amestecă cu o lingurița de miere. Preparatul rezultat trebuie consumat în fiecare zi, iar într-o săptămână vă veți simți mult mai bine, potrivit Healthyfoodteam.com

Cum sa faci un  preparat din usturoi pentru gripă

Dacă aveți pielea sensibilă, este indicat să purtați mănuși atunci când pregătiți usturoiul, deoarece unele dintre uleiurile sale naturale pot provoca iritații pe piele.

Ingrediente:

o jumătate de ceapă galbenă tăiată mărunt
5 caței de usturoi tocați mărunt
2 ardei roșii iuți fărâmițați
1 âlingura de ghimbir tocat
suc obținut de la o lamaie
o lingură de oțet de mere

Într-un borcan de 300-350 ml puneți ceapa, usturoiul, ardeiul iute fărâmițate si ghimbirul. Adăugați apoi sucul de lamaie și umpleți borcanul cu otet de mere, lăsând aproximativ 1 cm spațiu în partea de sus.

Închideți borcanul și depozitați-l într-o cămară sau într-un loc ferit de lumină. Puteți folosi amestecul pentru a scăpa de simptomele gripei sau ale răcelii.

Comments

comments

loading...