Sanatate

Ce se intampla daca nu ne schimbam zilnic lenjeria intima

Toată lumea ar trebui să știe că schimbarea zilnică a lenjeriei intime este un lucru esențial pentru menținerea sănătății noastre. De la copilul care se joacă toată ziua până la femeile care lucrează  la birou, lenjeria intimă curată este primul semn că avem grijă de corpul nostru și dorim să-l menținem curat.

Cu toate acestea, viața se desfășoară într-un ritm atât de rapid și ne determină uneori să trecem prin momente când este mai ușor să folosim aceeași pereche de chiloți pe care am purtat-o și ieri. Dacă oamenii ar fi cu adevărat sinceri cu ei înșiși, ar recunoaște că acest lucru s-a întâmplat cel puțin o dată.

CITESTE SI >>>

Cum sa ne curatam corect ZONA INTIMA

3 metode de a scapa de MIROSUL NEPLACUT din zona intima! Functioneaza GARANTAT

Femeile care poarta chiloti tanga sunt in pericol! Uite ce pot sa pateasca

Dacă nu vă schimbați destul de des lenjeria intimă, acest lucru poate provoca probleme serioase de sănătate. De ce schimbarea lenjeriei de corp este esențială? Foarte multe bacterii se depun de-a lungul zilei pe materialul lenjeriei în timp ce o purtăm. De reținut este că bacteriile se înmulțesc foarte repede în mediul umed, care se creează în zonele intime. In plus, aceasta poate provoca iritații.

Ce se întâmplă dacă nu ne schimbăm lenjeria zi de zi

Mâncărimi excesive

Amintiți-vă că bacteriile care trăiesc pe lenjeria intimă se pot transfera pe piele, unde va irita zona si va provoca tot felul de mâncărimi.

Erupții cutanate și iritație

Dacă aveți o senzațiae de mâncărime în zona intimă, ar trebui să va schimbați cât mai repede lenjeria, întrucât riscați să dezvoltați o iritație. Materialul care conține bacterii se freacă de pielea dvs și poate provoca umflaturi sau erupții care, în mediul umed în care se creează pot să se agraveze. Deși aceste iritații pot fi foarte ușor tratate, o simplă schimbare a lenjeriei intime este de ajuns.

Mirosul neplacut

Mirosul neplăcut din zona intimă apare tot în urma folosirii în mod repetat a aceleași pereche de chiloți. Bacteriile care se înmulțesc acolo, în contact cu aerul creează acel miros neplăcut.

Riscul de infecții ale tractului urinar

O infecție a tractului urinar este una dintre cele mai grave probleme pe care o femeie o poate dezvolta din cauza lenjeriei intime. Dacă apare o senzație de arsură în timpul urinării care se acutizează, atunci înseamnă că bacteriile au ajuns în cavitatea vaginală, în zona vezicii urinare, au dezvoltat o infecție. Purtarea chiloților mai multe zile la rând este un factor de risc enorm pentru astfel de infectii .

Așadar, de câte ori ar trebui schimbată lenjeria intimă? Ei bine, mai multe studii au arătat că schimbarea de lenjerie de corp cel puțin o dată pe zi, este recomandat pentru menținerea sanatatii zonei intime.

În cazul în care faceți exerciții fizice se recomandă schimbarea lenjeriei după fiecare sesiune de exerciții, pentru că transpirașia este principalul factor de dezvoltare a bacteriilor.

Pe lângă acest aspect, medicii mai recomandă și purtarea de chiloți din bumbac 100% care împiedică umezeala. De asemenea, se recomandă renunțarea la lenjeria intimă de fiecare dată când aveți ocazia, pentru ca pielea să respire în mod natural și să refacă de eventuale iritații.

Comments

comments