Sanatate

Ce se intampla in corpul nostru cand nu ne facem nevoile la timp! Nu este gluma. De ce iti poate pune acest lucru VIATA IN PERICOL?

Pe masura ce corpul nostru asimileaza alimente, procesul de digerare se declanseaza si apoi apare fenomenul de eliminare a toxinelor, acele substante nefolositoare, sau chiar daunatoare pentru organism.

Este un proces absolut normal pentru organismul uman si trebuie lasat sa se desfasoare fara restrictii. Din pacate, in societatea moderna tot mai multi oameni se simt inconfortabil sa elimine toxinele din organism atunci cand este nevoie.

CITESTE SI >>>

Ti-ai facut nevoile IN MOD GRESIT toata viata ta si nici macar nu stiai asta! Uite care este pozitia corecta in care sa stai pe wc

Te-ai sters la fund gresit TOATA VIATA TA! Schimba obiceiul asta pana nu e prea tarziu

Barbatul care nu si-a mai facut nevoile timp de 13 ani! Cand a facut-o, a ajuns in istorie

Ce se intampla daca nu ne facem nevoile la timp?

In lumea de astazi, oamenii sunt atat de cuprinsi in contextul social incat pana si nevoia de a defeca este una care este deseori ignorata pana atunci cand in organism apar tulburari. Ce facem, de exemplu, daca ne apuca nevoile fiziologice in timpul unei sedinte sau in timpul unei excursii cu autocarul?

Dincolo de acest obicei, unii oameni sufera de o afectiune constand de inabilitatea de a defeca in proximitatea altor persoane sau in masura in care acele persoane pot sa constientizeze acest lucru. Este, din pacate o boala psihica ce continua sa se extinda in randul oamenilor moderni, care tind sa transforme ideea de intimitate intr-o obsesie.

Desi este perfect normal sa amanam procesul de eliminare a toxinelor din organism atunci cand suntem intr-o sedinta sau intr-un moment inoportun, amanarea prea lunga a acestui proces poate provoca tulburari foarte grave de sanatate.

Cu toate acestea, functiile colonului functioneaza cel mai bine cand corpul tau iti indica ce este nevoie sa mergi la toaleta. Amanarea acestui proces determina absorbirea unei cantitati suplimentare de apa in colon, iar absorbtia unei cantitati mari de apa duce de cele mai multe ori la constipatie.

Pe masura ce apa din colon este absorbita, susbtantele toxice isi schimba compozitia, devenind din ce in ce mai greu de eliminat.

Desi nu este un subiect foarte discutat de oameni, abtinerea de la a-ti face nevoile poate duce la probleme grave de sanatate, intestinele -mai ales colonul- avand tendinta sa se dilate neobisnuit de mult.

In plus, acest obicei nesanatos poate duce la deteriorarea muschiului anal care poatea sa duca la incontinenta fecala si, uneori, chiar ne poate pune viata in pericol.

Comments

comments