Ce simti cand mori inecat

Oprirea batailor inimii conduce automat la oprirea circulatiei sanguine. Daca sangele nu mai circula prin corp apare si moartea organelor din cauza lipsei de oxigen. Moartea organismului poate sa apara la doar cateva minute de la oprirea circulatiei sanguine.

Desi am avea tendinta sa credem ca moartea prin inec este lipsita de durere, nu este chiar asa! Intregul proces variaza in functie de temperatura apei si, eventual, de abilitatea de a inota a subiectilor. Cand omul realizeaza ca nu mai poate sa stea cu capul la suprafata se panicheaza si, din nevoia disperata de a respira nu mai poate striga de pe ajutor, scrie obiectiv.info.

In cele 60 de secunde care urmeaza omul da disperat din maini, ca si cum ar vrea sa urce pe o scara. Apoi, in momentul in care se scufunda, omul incearca sa isi tina respiratia cat poate de mult, cel mult 90 de secunde, apoi inhaleaza apa.

Apa care ajunge in plamani blocheaza caile respiratorii. Cei care au supravietuit acestui cosmar sustin ca au simtit o senzatie de usturime si lacrimare, urmata apoi de o liniste ciudata care se traduce prin pierderea cunostintei. Daca in aceasta etapa subiectul nu este salvat, inima sa nu va mai functiona si se va instala moartea clinica.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger