Ce spune culoarea buzelor despre sanatatea ta?

Culoarea vineţie a buzelor, care persistă şi după ce am încetat expunerea la frig, poate semnala boli grave, cum ar fi cele cardiace sau cele pulmonare.

Este normal ca buzele să devină mai pale şi/sau să se usuce atunci când temperaturile sunt scăzute ori să devină deshidratate în timpul verii. Expunerea îndelungată la frig le poate da o culoare vineţie, iar în acest caz trebuie să căutăm metode prin care să ne încălzim, pentru că suntem în pericol de hipotermie.

CITESTE SI >>>

Uita-te bine la buricul tau! Forma lui iti spune de ce boli suferi

Daca ai o alunita in unul dintre aceste 7 locuri ale corpului, uite ce inseamna! Vei fi surprins

Il consumam ZILNIC, fara sa stim ca este mai periculos pentru sanatate decat ALCOOLUL!

Dacă paloarea, aspectul vineţiu sau uscăciunea buzelor se menţine însă şi când stăm în casă, la căldură, ar trebui să luăm în calcul o eventuală problemă de sănătate.

Buzele vinete, cu aspect cianotic, trădează un aport diminuat de oxigen, iar acesta poate fi cauzat fie de o afecţiune pulmonară, cum ar fi astmul sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), fie de o problemă cardiacă.

Buzele foarte roşii pot fi semn de hipertensiune arterială. În medicina tradiţională chineză, roşul intens al buzelor este pus şi pe seama unei infecţii în organism sau a unei boli cardiace.
Buzele inflamate, umflate şi de un roşu intens pot fi manifestarea unei alergii cauzate de rujul pe care-l foloseşti sau alimentele pe care le consumi, cum ar fi alunele, căpşunele sau ouăle. Află AICI mai multe despre alergiile alimentare.

Buzele albicioase sunt semn de anemie. Această afecţiune poate provoca şi crăpături la colţurile buzelor. Boala este cauzată de reducerea nivelului de hemoglobină din circulaţia sangvină. Hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi. În majoritatea cazurilor, anemia este cauzată de nivelul scăzut de fier în organism.

Buzele cu pete albe semnalează prezenţa candidozei bucale, o infecţie fungică ce poate să apară după administrarea unor antibiotice sau pe fondul unei imunităţi scăzute. De regulă, candidoza afectează nu doar buzele, ci şi mucoasa cavităţii bucale, care este albicioasă, precum şi limba, pe care există depuneri albe. Candidoza bucală poate, de asemenea, să usuce excesiv buzele.

Buzele uscate pot indica, pe lângă anemie şi candidoză, o suferinţă numită sindromul Sjogren. Acesta este o boală autoimună care provoacă uscarea mucoasei bucale, dar şi a ochilor şi a altor mucoase.

 

Sursa: Adevarul.ro

Comments

comments

Author: johnyhilfiger