ACTUAL

Ce spune fostul presedinte Traian Basescu despre acceptarea de catre statele UE a imigrantilor

Fostul președinte Traian Băsescu a avut o intervenție în forță la B1 TV! Băsescu a criticat în termeni duri acceptarea de către statele europene a imigranților. El a arătat cu degetul statele occidentale pe care le face vinovate de acestă situație pentru că au intervenit militar pe teritoriul acestor țări.

”România nu trebuie să-și asume parte din drama acestor amărâți. Sunt alţii care au responsabilitate în Europa, care trebuie să-şi asume, pentru că sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului în statele acestea.Eu nu vreau să iau acasă niciun refugiat. Legislația Uniunii Europene prevede repatrierea lor. UE are bani pentru așa ceva. Trebuie luate măsuri care să descurajeze acest flux migrator.

Acesta e doar începutul! Cum va răspunde statul român când familiile celor pe care noi îi vom accepta, cei 1.700 de imigranți, vor cere reintegrarea în România? Familiile lor reprezintă cât un oraș întreg! A-i primi nu înseamnă pur şi simplu a le asigura cazare. Trebuie să le dai dreptul să se manifeste cultural, să mai construim nişte moschei, trebuie să le faci şcoli în limba lor – să-şi păstreze limba. Pentru că, în momentul în care îţi asumi responsabilitatea să-i preiei, îţi asumi şi o listă lungă de alte obligaţii – de la educaţie, sănătate cultură. Noi nu reuşim să integrăm minoritatea romă de atâţia zeci de ani.

Nu Rusia finanțează acest proces dramatic și nici nu îl influențează, dar îi prinde bine. Începem să avem o problemă de identitate creștină în interiorul Europei.

Da, nu mă poate obliga nimeni, cu atât mai mult cu cât legislaţia europeană în vigoare în momentul de faţă spune că în astfel de situaţii migrantul este trimis în locul pe unde a intrat în Europa. Şi este obligaţia statului să-l trimită înapoi, că de aia e statul în zona Schengen. Iar România, ca stat ne-membru Schengen, după părerea mea, face un gest gratuit acceptând. Eu, dacă aş fi şef al statului, aş convoca CSAT-ul şi aş cere imediat consolidarea supravegherii frontierelor României. Eu aş pune ca prioritate zero interesul cetăţenilor mei, interesul de a garantata securitatea cetăţenilor mei. Dacă îmi poate spune cineva câţi militanţi ISIS intră cu valurile astea de transfugi în Europa, eu aş fi fericit. Dar nu ştie nimeni în Europa. (…) Discutăm despre şiiţi şi suniţi, uitaţi-vă ce e în Irak, în Orientul Mijlociu cu luptele dintre ei.”, a spus Băsescu la B1 TV.

Comments

comments