Tips&Tricks

Ce trebuie sa facem sa platim mai putin la factura de energie electrica

Pentru foarte multi dintre noi factura la electricitate este o problema majora in fiecare luna. Multi nu stiu insa ca exista mici trucuri care daca le aplicam reusim sa scadem costurile facturii electrice in mod considerabil.

Cosumul de electricitate poate fi ridicat si din cauza ca, din comoditate sau neglijenta, lasam in priza electrocasnicele pe care le folosim rar

Cum sa platim facturi mai mici la energia electrica

Exista mici trucuri pe care daca le aplicam ne va ajuta sa scadem cu cate putin costurile facturii electrice. Incredibil este faptul ca sunt lucruri la indemana oricui, dar care foarte putini le aplica.

De exemplu, cand folosesti masina de spalat, incearca sa speli cu masina plina. In cazul in care nu ai suficiente rufe pentru a umple masina de spalat, mai asteapta o zi doua, pana se satrang suficiente.  Specialistii spun ca in acest mod ai putea sa economisesti 6-7 cicluri de spalat pe luna, adica in jur de 10 kw.

Foloseste becuri economice, in loc de cele clasice. Cu toate ca sunt mai scumpe decat cele clasice, becurile economice folosesc o cantitate mai mica de electricitate pentru a produce aceeasi cantitate de lumina.

–––––––––

CITESTE SI

 

Accesoriul vestimentar care dauneaza sanatatii tale!

–––––––––

Incearca sa inchizi calculatorul de fiecare data cand nu il folosesti. Eventual il poti seta sa se inchida singur dupa o anumita perioada de inactivitate.

Pe perioada verii, foloseste aparatul de aer conditionat cat mai des. Desi pare greu de crezut, aparatul de aer conditionat consuma mult mai mult curent in momentul in care se forteaza sa raceasca incaperea. Daca el va functiona constant, va consuma mai putina electricitate.

Ai grija cand iti cumperi electrocasnice sa aiba clasa de consum A+. Fiecare aparat electrocasnis are inscris pe eticheta clasa de energie pe care o consuma, prin care clientii isi pot da seama cantitatea de electricitate de care are nevoie acel aparat. Cele din clasa A+++ consuma cu pana la 65% mai putina energie electrica, decat cele clasice, in timp ce cele din clasa A+ consuma cu pana la 25% mai putina energie electrica.

Mai jos, aveti o lista cu electrocasnicele din casa care consuma cea mai multa energie electrica:

✔ maşina de spălat – 10%
✔ aparatul de aer condiţionat – 25%
✔ boilerul – 15%
✔ maşina de spălat vase – 7%
✔ frigiderul – 14%.

Comments

comments