PARENTING

Cel mai important lucru in educatia copiilor, pe care MULTI parinti il ignora! Nu face asta

Una dintre provocările de căpătâi ale părinților este să crească un copil echilibrat emoțional, lucru care se poate realiza prin crearea unui cadru favorabil dezvoltării emoționale. Una dintre cele mai greeșit interpretate stări este cea de furie.

Furia este stare la o anumită vârstă este una normală, întruchipând anumite nevoi ale copiilor. Ceea ce părințiii trebuie să facă este să âncerce să gestioneze furia copiilor, învățându-i să-și exprime corect emoțiile, notează psihologul Geta Costescu pe Parintibuni.ro.

Chiar dacă părinții îşi iubesc copiii şi îşi doresc ca aceștia să aibă succes în viaţă nu este suficient ca acei copii să devina echilibrați emoțional.

Este foarte important ca părinții să facă un scop în sine din creşterea unui copil echilibrat emoțional, calm care să devină un adult matur din punct de vedere emoţional.

Mulţi părinţi îşi propun diverse obiective pentru copii – să atingă un nivel cât mai înalt de educaţie, să se înscrie la diverse sporturi, să fie popular la şcoală – concentrându-se mai puţin pe trăsăturile personale şi emoționale ale copilului. Or, a avea un copil echilibrat emoţional este un obiectiv ce trebuie urmărit în fiecare moment şi în fiecare interacţiune cu copilul.

Află care sunt recomandările practice care pot să ghideze comportamentul părintelui faţă de copilul său pe Parintibuni.ro

Comments

comments