Fără categorie

Cel mai periculos si sofisticat Troian de pana acum a golit conturile a mii de britanici

Mii de utilizatori de servicii bancare online s-au trezit cu conturile goale, dupa ce au cazut victime unuia dintre cel mai periculos virus Troian inventat pana acum, scrie Dailymail.co.uk.
Aproximativ 3.000 de clienti al unei banci al carei nume nu a fost facut public au fost fraudati prin intermediului unui virus troian, care le-a golit conturile, dupa ce a sustras din calculator datele personale ale utilizatorilor.
Virusul, o varianta a troianului Zeus, este unul dintre cele mai sofisticate  atacuri de acest tip de pana acum, potrivit expertilor.
Cu ajutorul troianului, atacatorii pot fura parole, coduri si alte informatii pretioase ale utilizatorilor. Prejudiciul este cu atat mai mare cu cat utilizatorul atacat foloseste servicii bancare online. Odata obtinute aceste date, hackerii pot intra in contul clientului, poate sustrage banii pe care ii transfera in alte conturi. Virusul are totodata capacitatea de a arata utilizatorului informatii eronate despre contul sau, astfel incat acesta sa nu banuiasca nimic despre atac.
Expertii in siguranta informatica avertizeaza utilizatorii de internet sa foloseasca cu mare precautie serviciile bancare online, deoarece virusul nu a fost inca anihilat.

Comments

comments