Cel mai pufos cozonac! Greseala pe care o fac toate gospodinele cand il prepara

Aproape orice masa de sarbatori este acompaniata, cel putin la romani, de cozonac. Cozonacul acela pufos si cald pus pe masa alaturi de alte bunatati pregatite cu iscusinta de mama ta este cea mai placuta amintire a copilariei.

Insa gospodinele pentru a prepara cozonacul perfect, pufos si dulce trebuie sa stie un truc ce face diferenta intre un preparat reusit si unul esuat. Din pacate, sunt multe gospodine care comit greseli atunci cand se apuca de facut cozonac

Cum sa iasa cozonacul perfect

Unul dintre detaliile foarte importante in realizarea unui cozonac perfect este temperatura. Aveti nevoie de o temperatura constanta in bucatarie pentru ca aluatul sa poata creste.

De asemenea, este ideal sa nu umblati prea des la cuptor in timpul coacerii cozonacului.

Iata o reteta pentru un cozonac perfect:

1 kg făină albă
500 ml lapte
50 g drojdie
1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns
2 linguri ulei
1 linguriţă sare
300 g zahăresenţă de rom şi vanilie
200 g unt, plus 30 g pentru uns tăvile
3 linguri coajă de lămâie şi portocală
8 gălbenuşuri, la temperatura camerei

Ingrediente pentru umplutură:

8 albuşuri bătute spumă
300 g zahăr
250 g miez de nucă copt, măcinat
3 linguri cacao
esenţă de rom

Cum se prepara cozonacul perfect:

Intr-o cana cu lapte caldut se pun 3 linguri de faina. Adauga dupa racire drojdia si o lingura rasa de zahar. Amestecul se va agita pana isi va creste volumul.

Galbenusurile oualor se bat pana se transforma in spuma, peste care se adauga ulei, esente, coaja de lamaie si de portocala rasa peste care se adauga 100 de grame de unt topit

Citeste intreaga reteta aici

CITESTE SI >>>

Cele mai vandute CADOURI DE CRACIUN din ultimii 30 de ani – FOTO

CEA MAI EMOTIONANTA RECLAMA DE SARBATORI: VEZI povestea a doi oameni de zapada indragostiti – VIDEO

TOP 100- Cele mai frumoase colinde de sarbatori din toate timpurile

Comments

comments

Author: johnyhilfiger