PARENTING

Aceste mostre de lapte apartin aceleiasi mame! Diferenta dintre ele este bulveranta! Nu stiam ca asa ceva este posibil

Fie ca o fac prin intermediul bacteriilor, fie prin intermediul feromonilor, corpurile noastre se exprima in moduri subtile.

Cand vine vorba despre relatia dintre o mama si un copil, alaptarea este o metoda incredibila de intarire a acestei legaturi.

Mai mult, prin alaptare, corpurile lor raman conectate, permitand mamei sa ofere copilului exact ce are nevoie.

CITESTE SI >>>

Cel mai eficient mod de a scadea febra la copii, fara medicamente, in mai putin de 5 minute! Iata cum

Femeile care au copii traiesc mai mult

Cum gestionam crizele de furie ale copilului fara sa ne pierdem cu firea

Mallory Smothers, o tanara mamica din Arkansas a postat pe facebook doua imagini cu laptele ei mamar. Prima punga, din stanga, contine lapte care arata normal, limpede si alb.

Cea de a doua imagine, infatiseaza o alta punga in care laptele pare mai cremos si portocaliu. Acesta seamana destul de bine cu colostrul, laptele cu anticorpi si leucocite pe care il da o proaspata mama in primele zile dupa nastere.

Smothers afitma ca aceste tipuri de lapte au fost produse de corpul ei la distanta de cateva ore. De ce sunt atat de diferite? Raspunsul te va surprinde…

Laptele din punga stanga a fost pompat intr-o seara de joi, inainte ca femeia si familia ei sa mearga la culcare.

In acea perioada, fiica lui Smother se confrunta cu simptome de congestie, iritare si stranut, avand in vedere ca tanara mama o alaptase peste noapte.

“ Cand ne-am trezit vineri dimineata, m-am muls, asa cum fac de obicei. Rezultatul este ceea ce se poate observa in imaginea din dreapta…asta ca urmare a ingrijirii copilului racit pe parcursul noptii.”

Asadar, de ce s-a modificat laptele?

Laptele mamei se adapteaza nevoilor copilului, putand chiar sa isi schimbe compozitia, in functie de sexul copilului.

Saliva bebelusului ia contact cu sfarcul mamei in timpul alaptarii. Aceasta saliva contine virusi si bacterii care avertizeaza organismul mamei despre sanatatea bebelusului.

Sarutatul fruntii bebelusului este o alta metoda care ajuta corpul mamei sa fie in alerta si sa creeze anticorpii necesari in lapte.

Mai mult, infectiile maternale si infantile stimuleaza raspunsul rapid al leucocitelor in lapte, care intaresc sistemul imunitar al copilului. Acest lucru este valabil si cand mama este bolnava, pentru a preveni infestarea copilului.

Acesti anticorpi pot ajuta chiar si la neutralizarea unor boli grave, precum HIV.

Laptele matern contine si bacterii benefice care contribuie la sanatatea organelor interne alea copilului, ca o parte esentiala a sistemului imunitar.

Articol preluat de pe Secretele.com si redactat de Razvan

Comments

comments