INTERNATIONAL

Cele mai TERIFIANTE traditii din lume, care nu credeai ca exista

De la oamenii care isi fac diverse piercinguri pe corp pana la cei care isi arunca pruncii de la sute de metri inaltime pentru a celebra nasterea lor, civilizatiile Pamantului si felul in care oamenii au inteles nasterea, viata si moartea, fascineaza si acum omenirea. Iar ceea ce noua, oamenilor moderni ne poate parea deplasat, pentru alte milioane de oameni care traiesc pe aceeasi planeta cu noi este un ritual mostenit de la stramosi si pastrat cu sfintenie in pofida traditiilor care uneste comunitatea.

Cu greu ne putem inchipui in mileniul trei, in Europa moderna, un ritual traditional in care oamenii isi cresteaza pielea si sufera in numele unei idei raspandita de traditia neamului in care traiesc, demonstrand zeilor in care cred ca inca le sunt loiali. Astfel de ritualuri se petrec necontenit pe planeta noastra, iar felul in care misticismul se impleteste cu civilizatia in unele regiuni ale lumii, este inca un proces greu de patruns…cel putin pentru noi, oamenii prezentului.

Va prezentam mai jos un clasament al celor mai ingrozitoare ritualuri care, desi parca sunt desprinse din povestile vremurilor, inca mai dainuie in randul unor popoare.

Barbatia costa scump in triburile amazoniane

Baietii care traiesc in triburile amazoniane au un test foarte important de trecut pentru a deveni barbati. Si nu, nu are legatura cu virginitatea. Pentru a-si dovedi barbatia, baietii trebuie sa poarte pe mana niste manusi pline cu furnici glont si sa suporte durerea provocata de acestea pret de 10 minute.

Este un spectacol dureros pe care fiecare baiat al tribului trebuie sa-l treaca pentru a fi decalarat barbat. Partea ciudata este ca examenul trebuie repetat de cel putin 20 de ori de-a lungul vietii, iar furnicile glont sunt responsabile pentru niste intepaturi neinchipuit de dureroase

Festivalul piercingurilor din Malaezia

Este tot un fel de eveniment prin care oamenii isi arata devotamentul fata de zeitati. In fiecare an, malaeienii il sarbatoresc pe regele razboiului, Murugan, impungandu-si pielea cu tot felul de sulite, proces care are efect artistic…cel putin pentru ei! Pentru noi, nu poate fi decat dureros!

Ritualul inmormantarii in tribul Yanomami

Cand cineva din tribul Yanomami moare, corpul sua este incinerat, iar cenusa obtinuta este amestecata cu apa si consumata de toti membrii comunitatii. Se spune ca spiritul celui decedat va trai astfel in ei pentru tot restul vietii.

Ascutirea dintilor, in Bali

Femeile din unele comunitati balineze incep viata alaturi de sotul lor intr-un mod straniu. Ele sunt supuse, chiar in noaptea nuntii unui ritual de ascutire a dintilor. Dintii ascutiti sunt un simbol al gestionarii emotiilor negative, precum furia, lacomia, gelozia sau desfraul.

Aruncarea copiilor, in India

Probabil unul dintre cele mai ciudate ritualuri, care marcheaza nasterea unui copil este aruncarea acestuia de la sute de metri inaltime. Imediat dupa ce bebelusul s-a nascut, acesta este luat si aruncat de pe stanci, iar membrii familiei trebuie sa-l prinda cu ajutorul hainelor pe care le va imbraca. Traditia este veche de peste 500 de ani, iar familiile care trec prin acest ritual sunt binecuvantate

Sursa: WittyFeed.com

Comments

comments