ACTUAL

Centrele militare din tara convoaca toti rezervistii! Intram in razboi ?

Pe fondul amenintarilor si presiunilor tot mai crescute ale Rusiei, atat asupra Europei cat si a Romaniei in special, Guvernulk tarii noastre a decis convocarea rezervistilor pentru pregatirea unui program de aparare.

Cu cateva zile in urma, Rusia a amenintat direct Romania ca va suporta copnsecintele faptului ca a decis sa gazduiasca scutul antiracheta, amenintare la care premierul Victor Ponta a raspuns prompt, replicand ca amenintarea Rusiei nu va schimba parteneriatul pe care il avem cu SUA in aceasta directie.

Cu toate acestea, Ministerul Apararii Nationale se pare ca se pregateste de un eventual conflict militar printr-un exercitiu la care participa rezervistii.

Primul dintre judetele in care vor fi efectuate astfel de exercitii este Braila. “In perioada 13-15 octombrie 2015, in judetul Braila se desfasoara un exercitiu de mobilizarepentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare, condus de Ministerul Apararii Nationale, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne. Pe timpul exercitiului, rezervistii aflati in planul de mobilizare sunt chemati la unitatile militare, pe durata a doua-trei ore”, se precizeaza in comunicatul de presa pe care autoritatile locale l-au dat publicitatii.

––––––

CITESTE SI >>>

Ce a afirmat regele Iordaniei i-a facut pe toti liderii lumii sa inghete! Incepe Al Treilea Razboi Mondial

HALUCINANT! “Romania este pamant islamic ce trebuie eliberat”. Romania devine o tinta a teroristilor

Tara in care nu ai cum sa traiesti! Cum arata de pe teren razboiul civil din Siria [DOCUMENTAR]

–––––

Surse neoficiale citate de Onlinereport.ro precizeaza ca se pregatesc astfel de exercitii in toata tara, Centrele Militare locale aflandu-se in alerta maxima.

Desi totul se intampla la nivel de exercitiu, daca presiunea Rusiei va creste, exista posibilitatea incorporarii rezervistilor.

Comments

comments