China a reusit sa produca o stea de trei ori mai fierbinte decat Soarele!

Oamenii de știință din China au creat cu succes un gaz de hidrogen care are temperaturi de trei ori mai ridicate decât cele prezente în ​​centrul Soarelui.

Ceea ce este cu adevărat extraordinar este că oamenii de știință au reușit să mențină o temperatura incredibilă de 50 de milioane de °C timp de 102 de secunde, ceea ce a stabilit un nou record.

Până acum, doar Germania domina clasamentul recordurilor privind fuziunea nucleară. Fizicienii nemți au folosit 2 megawați de radiații de microunde cu care au încălzit gazul de hidrogen la 80 de milioane de grade Celsius. Temperatura a fost menținută doar o fracțiune de secundă.

Deși germanii au reușit să ajungă la temperaturi mai mari decât cele ale savanților din China, perioada de atingere a acelei temperaturi a fost atât de scurtă pentru că oamenii de știință s-au temut că gazul ar putea topi reactorul.

Experimentul din China a avut loc la Institutul de Științe Fizice din Hefei și s-a folosit un reactor de fuziune magnetică. Rezultatele experimentului au marcat un salt semnificativ în cercetarea atomică.

În cadrul experimentulu, cunoscut ca “Experimental Advanced Superconducting Tokamak” (EST), s-a încălzit un gaz de hidrogen până la aproximativ 50 de milioane de grade Kelvin (49,999 milioane de grade Celsius), echivalent cu o explozie termonucleară la nivel mediu.

Ultimele cercetări în domeniu au descoperit că miezul din interiorul Soarelui ar avea o temperatură de 15 milioane de grade Celsius.

CITESTE SI >>>

De ce murim?! Intrebarea care framanta de zeci de mii de ani oamenirea, ARE IN SFARSIT UN RASPUNS!

Descoperire ULUITOARE! Cat dureaza viata dupa moarte

Descoperirea incredibila de pe fundul Marii Mediterane. Ce au gasit cercetatorii ESTE REVOLUTIONAR! De 1200 de ani E UN MIT

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger