BIZAR

Chinezii intampina primavara cu o delicatesa culinara: OUA FIERTE IN URINA! VEZI VIDEO

Chinezii sunt cunoscuti in intreaga lume pentru delicatesele culinare pe care le prepara. Una dintre acestea insa, a intrigat pe multa lume.

Asiaticii obisnuiesc sa intampine sosirea primaverii cu oua gatite in urina. Procedeul de preparare este unul unic, si, desi pare de neconceput, localnicii sustin ca ouale astfel fierte sunt extrem de sanatoase.

Chinezii din provincia Zhejiang au un ritual special de pregatire a ualor. Ei colecteaza urina de la baietii mici, de pana in 10 ani. Este practic ingredientul cheie in preparatul care poarta numele de „oua de baieti virgini”. Cu toate acestea, nu exista nicio explicatie solida in acest ritual, localnicii sustinand ca se practica de secole.

Astfel, odata cu venirea primaverii, comerciantii se pregatesc sa colecteze urina de la orfelinatele si scolile din regiune, apoi fierb ouale in ea. Desi ciudat, preparatul are succes, devreme ce toti cei care il comercializeaza sunt asaltati de clienti.

„Daca mananci asa ceva, vei fi ferit de atacuri cerebrale sau alte afectiuni grave. In plus, ouale astea sunt foarte gustoase”, spune Ge Yaohua de 51 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti comercianti de oua fierte in urina, citat de Reuters.com

„Sunt foarte bune pentru sanatate. Noi le servim la fiecare masa. In Dongyang, fiecare familie le adora”, a adaugat Yaohua.

Comments

comments