Tips&Tricks

Cinci alimente care te protejeaza de razele soarelui

Când este caniculă afară, se spune că trebuie să nehidratăm bine și să evităm pe cât posibil să ne expunem la soare. Noi vă spunem însă că și alimentația este foarte importantă pentru a evita efectele nedorite ale caniculei.

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm doar anumite alimente pe perioada verii pentru a ne proteja de soare.

Alimente care ne protejeaza de razele soarelui

Somonul este unul dintre alimentul care, fiind bogat în omega 3, are proprietăți antiimflamatorii. Acești acizi grași protejează celulele de radicalii liberi eliberați de razele UV.

 

Însă nu numai somnul este recomandat. Semințele de chia sunt la fel de sănătoase și bogate în Omega 3, dar și nucile sau semințele de in.

–––––-

CITESTE SI >>> Top 5 alimente expirate care pot fi consumate SI DUPA CE EXPIRA!

–––––

Roșiile și morcovii sunt foarte recomandate a fi consumate vara, întrucât betacarotenul conținut licopemul care le compun ajută pielea să se lupte simgură împotriva razelor UV. Betacarotenul va reduce reacția pielii la arsurile solare, în timp ce licopemul va proteja pielea împotriva iritațiilor.

 

Un alt aliment despre care nu bănuiai că este recomandat să-l consumi pentru protejarea de razele solare este ciocolata neagră. Aceasta se recomandă pentru că are în compoziția sa flavonoide care ajută pielea să combată arsurile solare. Mai mult, flavonoidele au rolul de a spori fluxul sanguin la nivelul pielii și sporesc hidratarea acesteia.

 

Broccoli, conopida și napii sunt alte alimente recomandate în lupta împotriva razelor solare. Acestea sunt bogate in antioxidanti și îți protejeaza pielea impotriva razelor UV.

 

Nu în ultimul rând pe timul verii, se recomandă consumul de ceai verde, pentru că acesta contine polifenoli, substanțe care vă scapă de apariția melanomului.

 

Ceaiul verde vă va protejeaza pielea impotriva arsurilor solare și vă va reduce iritațiile care pot apărea la nivelul pielii, neutralizand radicalii liberi.

Comments

comments