Ciolos le pregateste angajatilor de la stat o lovitura puternica! Ce se va intampla in 2016

Noul Guvern a propus un proiect de Ordonanta de urgenta prin care salariile angajatilor de la buget vor fi inghetate in anul 2016 la nivelul din decembrie 2015

„În anul 2016, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2015 în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare” se arata in textul Ordonanţei.

La 1 decembrie, salariile mai multor categorii de bugetari au crescut cu 10%. În forma sa iniţială, proiectul de lege prevedea doar majorarea salariilor din sănătate şi asistenţă socială cu 25%, dar comisiile de specialitate din Parlament au decis o majorare cu 10% şi pentru ceilalţi bugetari, potrivit ECONOMICA.NET.

Aşadar, potrivit legii, în sănătate lefurile au crescut cu 25% la 1 octombrie, în învăţământ, cu 15 procente de la 1 decembrie, iar ceilalţi bugetari au primit şi ei, tot de la 1 decembrie, salarii cu 10% mai mari.

Potrivit Ordonanţei citate, în anul 2016 nu vor mai avea loc alte creşteri salariale în sectorul bugetar.

 

CITESTE SI >>>

VIDEO O invatatoare, inregistrata in timp ce-si injura elevii ca la usa cortului: „Te ia mama dracu’ daca nu stai teapan! Daca vrei sa te calc in picioare, te calc“

VESTI PROASTE pentru soferi! Cati bani vor plati in plus pentru asigurarea RCA din 2016

SPAGA la doctor, INTERZISA PRIN LEGE! Cine da de astazi bani medicilor poate face PUSCARIE

Comments

comments

Author: johnyhilfiger