INTERNATIONAL

Companie de securitate cibernetica din SUA prezinta un oras din Romania ca fiind cel mai periculos de pe internet

O companie de securitate ciberbetică din SUA a realizat un film documentar despre hackerii din România, susținând că aceștia ar fi sustras peste un miliard de dolari, doar în ultimul an.

Documentarul susține că orașul Râmnicu-Vâlcea este cel mai periculos oraș de pe internet, fiind denumit și Hackerville. Compania intervievează mai mulți români care au reușit de-a lungul timpului să spargă serverele NASA sau adresa de mail a fostului președinte George W. Bush.

Symatec, compania care deține printre altele și Norton Antivirus prezintă orașul Râmnicu-Vâlcea ca fiind cel mai periculos de pe internet. Într-un amalgam bizar de imagini cu Nicolae Ceaușescu și tineri din ziua de astăzi, România este prezentată ca fiind o țară scăpată de sub control și transformată în raiul infracționalității cibernetice.

De-a lungul celor 20 de minute, Symatec intervievează mai mulți tineri hackeri din România. Însă deși documentarul face referire la orașul Râmnicu Vâlcea, se pare că niciun subiect nu este din acel oraș. Apare însă un preot și un expert în comunism care sunt din acel oraș și care încearcă să își dea seama, de ce tinerii din ziua de astăzi au pornit pe acets drum.

Printre cei intervievați se află și Guccifer, românul cunoscut pentru că a spart mai multe adrese de mail a unor înalți demnitari, care din închisoare transmite americanilor un mesaj apocaliptic: „Să deschidă bine ochii, pentru că ceva foarte rău li se va întâmpla în curând”. Panica este sporită și de un security expert Symatec care subliniază faptul că nu este de glumit cu hackerii din România.

Guccifer a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru faptele sale. Documentarul nu precizează însă și motivația lui Guccifer de  a sparge acele conturi, aceea de a afla informații despre rețeaua secretă a oamenilor care conduc lumea, cunoscută și sub numele de Illuminati.

Comments

comments