Tips&Tricks

Consumul moderat de bere si beneficiile sale

Deși este o băutură alcoolică, berea poate să aducă o mulțime de beneficii asupra organismului tău, desigur consumand-o moderat.

 

Oamenii de știință au demonatrat că un consum moderat de bere poate să vindece sau să prevină o serie de boli destul de grave.

 

Beneficiile consumului moderat de bere!

 

Consumul de bere poate să reducă riscul de a dezvolta boli de inimă. Un studiu efectuat o fundația italiană Ricerca e Cura pe 200.000 de oameni a arătat că oamenii care consumă zilnic câte un pahar sau halbă de bere sunt mai apărați de riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 31%. Acest lucru datorită faptului că berea conține antioxidanti naturali puternici: fenoli. Pe dea ltă parte, crește și riscul unui atac de cord pe măsură ce cantitatea de ebere este tot mai mare.

 

Consumul de bere poate preveni subiectul de Alzheimer. Oamenii de știință de la universitatea de Medicină din Chicago au efectuat un studiu prin care au ajuns la concluzia că un consum moderat de bere scade cu până la 25% riscul dezvoltării unor forme de demență sau alte afecțiuni cognitive.

 

Consumul moderat de bere reduce considerabil riscul de a face diabet. Un studiu efectuat la Universitatea Hardvard pe 38.000 de persoane cu vârstă mijlocie, persoanele care au băut 1-2 beri pe zi au prezentat un risc cu 25% mai scăzut de a dezvolta diabet, întrucât berea crește sensibilitatea la insulină, substanță care combate diabetul.

 

Consumul de bere previne formarea pietrelor la rinichi. Berea are un conținut ridicat de apă care va elimina toxinele din organism si ajută la funcționarea corectă a rinichilor. Totodată, hameiul din bere ajută la încetinirea procesului de eliminare a calciului din oase.

 

Nu în ultmimul rând, consumul moderat de bere reduce riscul de a dezvolta cancer. Berea are în compoziția un antioxidant care se numește xanthohumol, o substanță cunoscută pentru proprietățile ei anticancerigene. Totodată, berea elimină și riscul dezvoltării de cancer la prostată.

Comments

comments