„Crestinii vor fi exterminati”. ISIS impune o practica veche, nefolosita in ultimii 100 de ani

Organizația teroristă ISIS este în plină expansiune, în ciuda atacurilor repetetae efectuate de armata rusă în Siria. Persecuția creștinilor din țară a trecut, se pare, la un nou nivel, după cum precizează cotidianul britanic Experss.co.uk.

Grupul terorist a impus non-musulmanilor din Siria o taxă pe care aceștia trebuie să o plătească drept recunoaștere a superiorității islamului ca religie.

Taxa Jizya eset colectată celor care nu sunt musulmani și este și o formă de penitență pentru aceia care nu vor să se concertească la islam. Publicația britanică a publicat fotografii în care un militant jihadist ține discursuri în fața unor creștini din Siria.

Taxa, care nu a mai fost folosită de mai bine de 100 de ani reprezintă un procent din veniturile creștinilor, iar cei care au refuzat să o plătească au fost agresați de jihadiștii care au ocupat teritorii din Siria, unii fiind chiar omorâți.

Un arhiepiscop crestin din Siria as spus  că dacă nu se face nimic, este posibil ca toti crestinii din Siria să fie exterminați.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger