Sanatate

Cum aflam daca orezul contine plastic! S-a putea sa fi consumat si tu asa ceva fara sa stii

China este cel mai mare producător de orez din lume, cu peste 200 de milioane de tone anual. O mare parte din acesta este vândut pe piețele din întreaga lume.

Cu toate acestea, în afară de faptul că orezul este crescut cu ajutorul substanțelor chimice și a pesticidelor, un raport finalizat de publicatia The Korea Times spune că o parte din orezul chinezesc este fabricat din material plastic!

Se pare că unii producători de orez amestecă amidonul din cartofi, cu plastic, apoi îl adaugă boabelor de orez pentru a obține o cantitate mai mare din acest produs.

Practica a fost adusă în atenția consumatorului de curând, când tot mai multe publicații din întreaga lume au dezvăluit acest procedeu periculos. După mai multe investigații, medicii au avertizat ca în cazul porțiilor de orez fals, există o cantitate suficientă de plastic cât să ne pună sănătatea în pericol.

CITESTE SI >>>

SOCANT! Intreaga familie A MURIT, dupa o greseala facuta in bucatarie! Nimeni nu stia asta

ATENTIE! Aceasta mancare deseori consumata poate produce VIERMI in organismul uman care se inmultesc in interior

MARE ATENTIE! Nu mai mancati NICIODATA aceasta parte din puiul de gaina! Motivul VA VA SOCA

Din fericire, există metode destul de eficiente de a afla dacă orezul pe care îl consumăm conține plastic.

Cum aflăm dacă orezul este din plastic

Metoda apei

Se toarna o lingura de orez proaspăt în apă rece și se lasă să se îmbibe cu apă- în cazul în care orezul stă la suprafață, este unul fals.

Testul luminii

La lumina unui fasciul, boabele de orez care conțin plastic reeflectă lumina în mod ciuat. Incercați să ardeți un bob de orez cu o brichetă. Dacă acesta ia foc și miroase ciudat, arucați-l imediat, întrucât conține plastic.

Testul zdrobirii

Zdrobiți câteva boabe de orez, cu un mojar și pistil  pentru usturoi – în cazul în care boabele se transformă într-o pulbere albă, orezul nu este fals. Dacă vedeți însă o pulbere cu o nuantă de galben deschis, orezul este cu siguranță fals.

Testul cu mucegai

Acesta este, probabil, cel mai bun mod de a detecta dacă orezul conține plastic: Puneți un pumn de orez fiert într-un recipient și lăsați-l într-un loc cald timp de 2 zile. În cazul în care orezul mucegăiește, este organic. Orezul din plastic nu va mucegăi după 2 zile.

Încercați aceste trucuri dacă suspectați că orezul pe care l-ați cumpărat este unul fals, acestea sunt cele mai bune și sigure moduri de afla dacă ceea ce consumați este sigur.

Comments

comments