Facebook a implinit zilele trecute 10 ani de la infiintare, iar cu aceasta ocazie Dan Kirby, fondatorul companiei Techdept, a prezentat o analiza in care explica cum ar putea sa se schimbe Facebook in urmatorii 10 ani.

Kirby sustine ca in anul 2024, Facebook va fi de nerecunoscut. Astfel, utilizatorii sai vor impartasi orice aspect al vietii lor personale cu ceilalti, astfel incat nu vor mai fi secrete.

Facebook va ajunge sa monitorizeze starile fiziologice ale utilizatorilor, cum ar fi pulsul inimii, dar si visele. Visele ar putea fi monitorizate cu ajutorul unei aplicatii numita Dreamify. Aplicatia va permite utilizatorilor sa noteze tot ce a visat si sa impartaseasca informatiile cu prietenii.

Asa cum ar putea exista Dreamify, in acelasi mod ar putea sa existe si alte aplicatii pentru monitorizarea fiziologica a utilizatorilor.

In acelasi timp David McNamara, expert în strategie la reţeaua Iris, este de parere ca Facebook va cumpara mai multe posturi de televiziune care vor fi conectate la reteaua de socializare

Pe de alta parte Andy Headington, CEO la Adido, spune ca Facebook va intra pe piata ofertelor speciale si a voucherelor, fiind un concurent direct al unor branduri deja cunoscute ca Groupon sau Amazon Local.

Potrivit unui studiu realizat de Pew Reasearch, in prezent Facebook are 1,2 miliarde de utilizatori, dintre care doar 10% publica zilnic informatii pe wall. Acest lucru inseamna ca utilizatorii nu sunt interesati de viata altora ci vor doar sa scrie despre ei. De altfel, utilizatorii nu prea dau like si share, iar 36% dintre cei chestionati se declara deranjati de faptul ca unii utilizatori posteaza prea des.

Asa arata Facebook in 2004, cand a aparut

Comments

comments