Cum sa alegi cel mai copt si mai dulce pepene din gramada

Vara, unul dintre cele mai indragite alimente pe care romanul le consuma mereu cu placere este pepenele rosu. Si daca este o moda in a da bobarnace pepenelui pentru a determina daca este sau nu copt, exista si alte modalitati de a stabili acest lucru fara a-l taia in prealabil.

Sigur ca si bobarnacele au un sambure de adevar, caci in functie de sunetul pe care il scoate pepenele cand este lovit putem determina daca este sau nu copt. Nu este insa o verificare indeajuns de exacta. Oricum, se spune ca, cu cat pepenele suna mai infundat, cu atat este el mai copt.

Cum sa alegi cel mai copt si mai dulce pepene fara sa-l tai

Insa pentru a alege pepenele cel mai bun, arunca o privire mai ampla asupra gramezii si stabileste un pattern, apoi incearca sa alegi unul un pic mai mare decat media celor aflati in gramada, pentru ca acela este foarte posibil sa fi beneficiat de apa si soare din belsug, mai multa decat ceilalti si sa se fi copt mai bine. Poti alege si unul mult mai mare, de 15 kilograme de exemplu, dar in acest caz exista riscul sa-l gasesti crud, intrucat s-ar putea sa fi fost cules inainte de vreme, potrivit onlinereport.ro.

O alta conditie importanta, daca vrei ca pepenele tau sa fie verde est coada. Aceasta ar trebui sa fie inca verde. Daca pepenele are coada uscata inseamna ca a fost cules de mai multe zile. Chiar daca e copt, pepenele s-ar putea sa fie trecut sau copt fortat.

————————CITESTE SI:

Mananci pepene cu paine? Iata de ce este gresit!

Beneficiile consumului de pepene rosu

PONTUL ZILEI: Cum sa tai un pepene in cubulete

————————-

Apoi, pepenele ar trebui sa aiba o forma regulata. O forma neregulata poate fi fie semnul unei dezvoltari precare, pe un sol denivelat, cu obstacole in jur sau fara apa, fie simptomul unei boli.

Pepenii prezinta o pata galbena la baza, acolo unde a stat sprijinit pe sol. Cu cat pata respectiva este mai galbena, cu atat te asiguri ca pepenele este mai copt. Daca nu stii exact ce inseamna galben, poti compara cu alti pepeni din gramada.

Coaja pepenului trebuie sa fie cat mai lucioasa, acest lucru dovedind ca pepenele a ajuns la maturitate si este suficient de copt.

Nu in ultimul rand, greutatea este un alt criteriu de a determina daca pepenele este copt. Pepenii au in proportie de 90% apa. Daca dintre doi pepeni pe care i-ai ales, unul dintre ei este mai greu, nu ezita sa-l cumperi pe cel mai greu. Pepenii care au trecut de moemntul coacerii, incep sa dezvolte goluri in jurul mizeului, lucru care ii fac sa fie mai usori.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger