PARENTING

Cum se comporta bebelusul in pantec cand mama lui fumeaza. Imaginile sunt tulburatoare

Deși toate femeile însărcinate sunt avertizate că fumatul pe timpul sarcinii poate să dăuneze dezvoltării copilului, multe mamici nu renunță la țigări nici măcar în prima periadă a sarcinii.

Una dintre preocupările medicilor este să convingă femeile să nu mai fumeze cât timp sunt însărcinate. Fumatul excesiv poate duce – și asta s-a întâmplat de multe ori- la naștere prematură. Au existat și cazuri mai grave, în care bebelușii au murit subit, în momentul în care au fost născuți din cauza dezvoltării insuficiente a plămânilor.

CITESTE SI >>>

INCREDIBIL! Ce se intampla in corpul barbatilor, cand aud plansetul unui bebelus! Specialistii fac dezvaluiri NEASTEPTATE

Ce le lipseşte copiilor născuţi prin cezariană? Cercetătorii au aflat răspunsul

Vrei sa stii daca este baiat sau fata? Fa acest test simplu cu bicarbonat de sodiu si vei afla cu siguranta!

Un videoclip distribuit masiv pe internet arată arată cu ajutorul unor ecografii 4D cum se comportă bebelușul în pântecul mamei care fumează. Videoclipul a fost realizat pe baza unui studiu mai amplu, la care au participat câteva mii de gravide.

Medicii au putut observa prin intermediul ultrasuneltelor la ce stres imens este supus copilul al carei mama fumează. În imagini se observă reacția acestuia, vizibil deranjat de fumul de țigară. Bebelușul își acoperă instinctiv fața cu mâinile și este foarte agitat.

Pe de altă parte bebelușul unei mame nefumatoare își suge degetul și are o strae perfect relaxată.

De asemenea, medicii atrag atenția că bebelușii ale căror mame fumează devin agitați și după naștere, majoritatea dintre ei fiind dispuși spre dezvoltarea unor probleme comportamentale în copilărie.

 

Comments

comments