Revista presei

CUTREMUR în Biserică! Mitropolit, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE din cauza opiniilor referitoare la homosexuali

Un episcop ortodox grec a fost condamnat la șapte luni de închisoare, dintre care trei cu suspendare pentru incitare la violență împotriva homosexualilor și pentru abuz de putere.

Decizia a fost luată de Curtea Penală din Aigion, în Peloponez, potrivit Agerpres.ro.

Episcopul Athanassios Lenis i-a catalogat în 2015 pe homosexuali ca fiind „minciuna societăţii” și le-a cerut credincioșilor într-o scrisoare să-i „scuipe” și s-i înnegrească cu lovituri.

Într-un articol scris pe blogul său, Mitropolitul condamnă relațiile sexuale între persoanele de același sex cerând credincioșilor să se opună acestora. Totodată, prelatul a numit homosexualitatea „o abatere de la legile naturii”. 

„Dumnezeu a creat bărbatul și femeia, și nu o anomalie a naturii. Voi lupta contra celor care sunt împotriva lui Dumnezeu. Homosexualii sunt frații și surorile noastre, dar nu sunt copiii lui Dumnezeu”, scria Mitropolitul Ambrozie pe blog.

Mitropolitul de Kalavryta (Peloponez), în vârstă de 79 de ani, a fost inițial achitat în martie 2018. 

Prelatul a fost eliberat atunci pe motivul dreptului la liberă exprimare a preoților. Reacția a provocat însă un val uriaș de critici în rândul apărătorilor drepturilor omului, precum şi din partea formaţiunilor politice de centru şi de stânga. 

Athanassios Lenis a apărut alături de lideri ai partidului neonazist grec Zorii Aurii.

 

Comments

comments