INTERNATIONAL

De ce coreenii au cea mai buna priveliste asupra stelelor? Ce a vazut NASA din spatiu! -VIDEO

Imagini halucinante facute publice de NASA dezvaluie cat de intunecata este Coreea de Nord in timpul noptii.

O serie de imagini realizate din spatiu arata Coreea invaluita in intuneric, in timp ce vecinii sai apar pe harta cu milioane de luminite aprinse.

Membrii de pe Statia Spatiala Internationala au fotografiat Coreea noaptea, dupa ce au observat cu stupoare ca tara este tinuta in intuneric, singurul punct luminos vazandu-se in zona Phenian-ului

Fotografia a fost realizata cu o camera Nikon D3S. „Cat de izolat este restul ţării faţă de capitala Phenian, singurul punct luminos în întunecimea care cuprinde statul asiatic la caderea nopţii”, scrie echipajul care a realizat fotografia.

De altfel, potrivit evz.ro, pana si cifrele spun acelasi lucru, ca nord coreenii sunt tinuti in bezna! Astfel, în Coreea de Sud se consuma 10.162 kilowaţi pe oră, în timp ce în Coreea de Nord e unul de 739 kilowaţi pe oră.

Exista insa si o parte buna a lucrurilor. Consumul extrem de redus de energie nu favorizeaza poluarea, astfel ca nord coreenii au o priveliste mai frumoasa asupra stelelor, comparativ cu sud coreenii.

 

Comments

comments