Tips&Tricks

De ce este bine sa NU faci patul dimineata

Oamenii au o obsesie cu aranjatul patului de dimineata. recunoasc, si eu ma numar printre persoanele care nu suporta sa plece de acasa, fara sa aranjeze asternuturile pe pat si sa stranga pilota sul…asa cum si parintii nostri au mostenit de la bunici.

Ei bine, obsesia asta este atat de mare, incat probabil Romania este tara cu cel mai ridicat nivel al vanzarilor la cuverturi.

Daca si tu esti printre cei care dimineata, inainte de a te spala pe dinti, ai grija sa-ti strangi patul, afla ca ceea ce faci tu este gresit.

De ce este bine sa nu-ti faci patul dimineata

Oamenii de stiinta de la Universitatea Kingston spun ca atunci cand iti strangi lenjeria de pe pat, creezi un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor.

Caldura emanata de corpul uman in timpul noptii creeaza un mediu umed care ajuta la dezvoltarea acarienilor. Strangerea lenjeriei de pe pat, va ajuta la dezvoltarea continua a lor.

De aceea, lasand asternuturile nestranse pe pat determina uscarea lor in mod natural, si deci reducerea numarului de acarieni.

“Acarienii supravieţuiesc doar dacă iau apă din atmosferă, iar pentru asta, se folosesc de glandele noastre. Atunci când nu îţi faci patul, laşi salteaua şi cearşafurile să se usuce şi provoci deshidratarea acarienilor şi uciderea lor”, spune dr. Stephen Pretlov, unul dintre cercetatorii care au condus studiul.

Comments

comments