De ce se incretesc degetele dupa baie? Adevarul NESTIUT despre acest fenomen bizar

Tuturor ni s-a intamplat ca in momentul in care am stat prea mult in apa sa ni se increteasca degetele. Este o stare pe care o constatam fara sa ne gandim care este cu adevarat motivul pentru care se produce acest fenomen.

Corpul nostru este atat de complex, incat unele procese care se produc sunt percepute de noi la modul superficial! Daca nimeni nu s-a gandit serios la incretirea degetelor dupa baie, iata ca este si o explicatie stiintifica in spatele acestui fenomen.

degetele se incretesc dupa baie

CITESTE SI >>>

Stai pe wc, cand esti la baie, cu un singur ochi DESCHIS! Noptile tale nu vor mai fi la fel

Motivul BULVERSANT pentru care nu ar trebui sa depozitati NIMIC sub pat! Ce se intampla in timpul noptii?!

Testeaza-ti auzul ACUM! Daca nu auzi acest sunet, ai putea SURZI in curand! Nu ignora acest semn

De ce se incretesc degetele dupa baie

Desi ne-am intrebat deseori de ce se incretesc degetele dupa baie, aproape majoritatea dintre noi am incercat sa gasim explicatii evazive sau logice. Una dintre ele este ca degetele noastre absorb apa.

Dar daca esti unul dintre aceia care cred ca degetele se incretesc dupa baie pentru ca absorb apa, esti intr-o mare eroare.

Atunci cand stam in cada mai mult de 20 de minute sau avem multe vase de spalat, dar mai ales cand petrecem mult timp in mare sau in piscina, ne trezim cu degetele incretite.

Ce se intampla de fapt de se incretesc degetele dupa baie?

Cercetatorii sustin ca degetele se incretesc dupa baie ca o reactie a sistemului nostru nervos autonom. Acesta este cel care controleaza ritmul cardiac si respiratia!

In realitate, degetele nu se umfla pentru ca absorb apa, asa cum se credea, ci se ingusteaza, pentru ca vasele de sange din interiorul lor se contracta, potrivit Unica.ro.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger