ACTUAL

De facut de Pasti: Prajitura „Giulgiul lui Iisus”, desertul sfant de la manastirile din Bucovina

Prajitura „Giulgiul lui Iisus” este un desert sfant din manastirile Bucovinei. Se face repede si este absolut delicios!

Este cea mai buna alternativa la celebrul si prea folositul cozonac care se prepara cu ocazia sarbatorilor pascale. Aceasta prajitura poate sa surprinda placut invitatii si ar fi indicat sa o preparati!

Cum se face prajitura „Giulgiul lui Iisus” – reteta

Iata de ce ingrediente aveti nevoie

2 galbenusuri
30 g unt
180 ml lapte

35 g drojdie
75 g zahar
450 g faina
250 g Nutella sau ciocolata topita

Cum se prepara prajitura sfanta de Paste „giulgiul lui Iisus”

Amestecă făina cu zahărul. Încălzeşte laptele, adaugă untul şi apoi drojdia. Amestecă ingredientele lichide cu cele pudră şi gălbenuşurile pînă obţii un aluat elastic. Lasă la crescut aluatul într-un vas uns cu ulei. Împarte aluatul în 4 şi rulează sub formă de discuri. Alternează straturile de aluat şi pastă de Nutella pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Împleteşte prăjitura cu nutella şi lasă la crescut 20 de minute. Încinge cuptorul la foc mediu şi dă prăjitura cu nutella la copt pentur circa 15-20 de minute.

Comments

comments