Revista presei

De rasul lumii! Ce a facut o eleva la bac cu fituica pe care o avea la ea

Bacalaureatul s-a terminat brusc pentru o elevă din Cluj. Tânăra, care făcea parte dintr-o generaţie anterioară, a fost eliminată la examen, după ce şi-a predat, din greşeală, şi fiţuica, odată cu celelalte hârtii care purtau însemnele oficiale.

Fata a susţinut proba de istorie la Liceul Tehnologic Vladeasa din Huedin.

CITESTE SI >>>

HALUCINANT! Ce folosesc tinerii in timpul amorului, daca n-au prezervativ

Aplicatia de pe Facebook care iti arata ce prieteni vor sa faca amor cu tine! Uite cum o poti folosi

A aparut un nou „tip de amor”! Uite de ce toate femeile vor sa-l practice

”Ea provine dintr-o generație anterioară și a fost eliminată la examen, la finalul probei, când a predat o ciornă care nu purta însemnele oficiale, semn că a fost adusă de afară”, a declarat, pentru Știri de Cluj, Mariana Pop, inspectorul general școlar adjunct.

Elevii care sunt eliminați de la examen nu mai au dreptul să își încerce norocul la sesiunea din vară.

PERLE BACALAUREAT 2016

“Romanul Riga Crypto si Lapona Enigel este unul tradiţionalist, de factură modernistă”, a scris unul dintre candidaţi, confundând romanul cu poezia lui Ion Barbu.

Tot în categoria „perlelor” poate fi încadrată şi următoarea frază: “Ion este nărăvaş şi iubitor, atingând-o discret pe Ana”. Candidatul face referire la celebrul personaj din romanul Ion al lui Liviu Rebreanu.

Nici Lucian Blaga nu a scăpat de analiza critică a elevilor, care au descifrat sursa de inspiraţie a poetului: “Eu nuti strivesc corala de minuni a lumii este scrisă când poetul era sub influienţa lui Bacchus”. Absolventul a scris corect numele zeului grec, însă nu a excelat la ortografie şi gramatică.

Şi când a fost vorba despre alegerea unui roman interbelic unii candidaţi au întâmpinat dificultăţi :“Romanul interbelic s-a născut după primul război mondial, dar nu înainte de al doilea”.

Unii absolvenţi au ales greşit Moromeţii lui Marin Preda, iar descrierea personajului a stârnit amuzamentul profesorilor corectori. “Moromeţii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume în care ţăranul român avea copii, pe care îi bătea, deoarece ei cereau haine şi fugeau cu oile la oraş, mai ales unul dintre fraţi, Nilă.” Un absolvent a avut cu totul altă viziune despre personajul principal: “Moromete era zgârcit, dar nu era beţiv, ci era fumător”.

Şi la subiectele relativ simple elevii au greşit. Puşi să construiască un enunţ în care să ilustreze sensul conotativ al substantivului “ochi”, aceştia s-au hazardat, improvizând.

“Mama îmi scoate ochii pentru că cheltui banii pe care oricum mi-i dă tata, care lucrează în străinătate” sau “Eu mănânc ochiuri, dar nu multe”.

Un alt subiect a fost realizarea unui eseu despre rolul jocurilor pe calculator, în dezvoltarea personalã.

“Jocul pe calculator e dăunător, te poate prosti” sau “Pe calculator, jocurile sunt bune, te învaţă să fii mai deştept decât eşti”, a scris un elev.

Sursa: RomaniaTV.net

Comments

comments