PARENTING

Deduceri fiscale de până la 1.600 lei pe an pentru fiecare copil, potrivit programului de Guvernare

Românii sunt încurajaţi să aibă şi să crească cât mai mulţi copii, prin deduceri fiscale acordate familiilor cu copii, în valoare de 1.200 lei sau la 1.600 lei pe an pentru fiecare copil, în funcţie de veniturile lunare ale familiei, prevede programul de guvernare asumat de PSD pentru următorii trei ani. Mamelor cu cel puţin trei copii, PSD le promite scăderea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil.

Românii sunt încurajaţi să aibă şi să crească cât mai mulţi copii, prin deduceri fiscale în valoare de 1.600 lei pe an pentru fiecare copil. Aceasta sumă se va acorda familiilor cu venituri lunare mai mici de 5.000 lei pe lună, prevede programul de guvernare asumat de PSD pentru următorii trei ani.

Pentru familiile cu venituri lunare cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei, suma pentru fiecare copil scade la 1.200 lei pe an, promite PSD.

În ambele situaţii însă, vor putea beneficia de acest ajutor doar copiii ale căror absenţe nemotivate nu depăşesc 10% din numărul total al orelor de curs.

În programul de guvernare al PSD nu se specifică însă data exactă la care intră în vigoare aceste măsuri.

Măsurile pe care PSD promite că le va lua în următorii trei ani pentru creşterea natalităţii sunt:

    construcţia a 2.500 de creşe, grădiniţe şi afterschool;
    mamelor cu cel puţin trei copii, PSD le promite reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil;
    formarea profesională a bonelor şi dezvoltarea serviciului de bonă profesionistă;
    garantarea gratuității tuturor analizelor necesare femeilor însărcinate;
    creşterea cuantumului stimulentului de reinserţie până la terminarea perioadei de îngrijire a copilului de la 500 lei, la 650 de lei.
    adoptarea în anul 2017 a actului normativ privind înfiinţarea şi organizarea serviciilor de creştere şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei.
    dezvoltarea serviciilor educaţionale şi de supraveghere din învăţământul preşcolar sau de îngrijire prin programe after-school.

Toate aceste măsuri sunt prevăzute în programul de guvernare al PSD pentru anii 2017-2020.

Sursa: Economica.net

Comments

comments