Revista presei

Descoperire de ULTIMA ORA a astronomilor! Luna are o retea de TUNELE SUBTERANE! Ce s-ar putea adaposti acolo

Luna ascunde in subteran uriase tuneluri, care se intind pe mai multi kilometri si care ar putea adaposti eventuale colonii umane. Este informatia pe care oamenii de stiinta japonezi au dezvaluit-o in cadru celei de-a 48-a conferinte Lunar and Planetary Science, potrivit incomemagazine.ro.

Luna nu are camp magnetic si atmosfera care, in cazul Pamantului, apara suprafata acestuia de actiunea daunatoare a radiatiilor cosmice. In aceste conditii, reteaua de tuneluri descoperite de specialistii japonezi ar putea oferi un adapost ideal pentru viitoarele colonii.

CITESTE SI >>>

Cinci moduri in care PLANETA noastra AR DISPAREA! Se poate intampla

 si maine

Descoperire fabuloasa! Astronomii au gasit o planeta care semana leit cu a noastra

INCREDIBIL! NASA a aflat ca TOT ce se spune in Biblie este adevarat!!!

In 2009, pe platoul lunar cunoscut drept Craterul Marius a fost observata o groapa adanca cu diametru de zeci de metri. Sapte ani mai tarziu, in 2016,  misiunea NASA Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) a evidentiat existenta unor anomalii gravitationale, care, teoretic, indica prezenta unor zone pustii.

Specialistii au presupus ca ar putea fi vorba despre niste tuneluri orizontale, canale de lava sau deschideri pentru eliberarea magmei. Datele transmise de sonda SELENE, Kaguya in japoneza, lansata in 2007, au confirmat ipoteza astronomilor.

Inca nu se stie cu precizie daca respectivele zone pustii reprezinta formatiuni creeate de lava. Dar tunelurile adanci, care vor continua sa fie studiate de misiunile lunare, ar putea deveni, in viitor, loc de amplasare a primelor colonii si baze de cercetare.

Sursa: Antena3.ro

Comments

comments