Revista presei

Descoperirea care va schimba istoria omenirii! Potopul lui Noe a avut loc în MAREA NEAGRĂ

Robert Ballard, arheologul care a descoperit epava Titanicului, a condus o echipă de cercetători în Marea Neagră, pentru a căuta dovezi referitoare la Potopul lui Noe.

Potrivit unui articol publicat în Washington Post, la aproximativ 170 de metri adâncime, celebrul explorator a găsit dovezi ale unui potop catastrofal petrecut cu 7.500 de ani în urmă, posibil,”Potopul lui Noe”.

Robert Ballard împreună cu echipa sa au capturat câteva imagini şi au cules mostre de sedimente de pe fundul Mării Negre.

Zonele care au fost inundate, aparţineau unui ţinut uscat, inundat brusc de apă sărată. Potrivit testelor făcute, exploratorul a plasat catastrofa ca fiind petrecută acum 7.500 de ani (5.500 Î.Hr), iar facerea lumii a avut loc în anul 5.508 Î.Hr.

Alţi doi cercetători, Wiliam Ryan şi Pitman Walter de la Universitatea din Columbia, au găsit probe care au confirmat testele lui Ballard.

”Marea Mediterană s-a format prin topirea gheţarilor. Nivelul acesteia a crescut atât de mult încât s-a revarsat în Marea Neagră, formând un baraj între cele două, actualul Bosfor, strâmtoarea care desparte cele două mări. Un potop apocaliptic a urmat, inundând barajul şi scufundând kilometri pătraţi de uscat”, au spus cei doi.

Ei sunt de părere că ”toţi profesorii privesc povestea lui Noe ca fiind o legendă, însă noi am găsit dovezi cum că în Marea Neagră a avut loc un potop uriaş”.

Revarsarea Mediteranei în Marea Neagră a lăsat mărturii în texte mult mai vechi decât Biblia, lângă populaţii care au trăit nu foarte departe de locul catastrofei. Mesopotamienii au o poveste similară cu cea a lui Noe din Vechiul Testament.

 

Sursa: Antena3.ro

Comments

comments