Medicii au ajuns la o concluzie șocantă în ceea ce privește răspândirea cancerului în rândul oamenilor, însă au și vești bune cu privire la modul în care ne putem raporta în viitor la această afecțiune.

Astfel, estimările privind evoluția cancerului în viitorul apropait sunt foarte sumbre: in viitor, această boală necruțătoare ar utea afecta o persoană din două.

În ciuda acestui raport alarmant, oamenii de știință vin cu vești îmbucurătoare. Aceștia susțin că există un tratament revoluționar al cancerului: imunoterapia.

„Trebuie să învăţăm să trăim cu cancerul, indiferent de contribuţia ştiinţei în tratarea lui. Se estimează că una din trei sau chiar una din două persoane vor avea un tip de cancer în timpul vieţastăii lor. Un pic înspăimântător! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului. Dacă ai «noroc», poţi avea un cancer care se tratează foarte bine – prostata, de exemplu. Însă poţi să fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%.

De fapt, nu cancerul ucide, ci metastazele, cancerele care sunt depistate târziu şi au timp să metastazeze în alte organe vitale – cum ar fi la os, ficat, creier. Melanomul este foarte metastatic, de exemplu“ susține Gabriel Ichim, un cercetător român din echipa de specialiști ai Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow (Scoţia), potrivit Adevarul.ro.

Ichim explică faptul că ultimele descoperiri în domeniul imunpterapiei sunt încurajatoare.

Comments

comments