ACTUAL

DISPAR masinile cu MOTOR DIESEL! De cand intra in vigoare masura

Masinile cu motor diesel ar putea avea zilele numarate, dupa o reuniune a primarilor din mai multe orase, care doresc interzicerea lor pe motiv ca polueaza excesiv de mult.

Decizia ar putea afecta milioane de posesori de masini care au motor pe motorina si a fost luata in urma unei reuniuni a liderilor din marile orase, potrivit Romania Libera.

Primarii oraselor respective au fost de acord la unison ca masinile cu motor diesel de mare putere si camioanele sa nu mai poata tranzita marile orase. Se pare ca Paris, Mexico City, Madrid şi Atena au fost primele orase care au fost de acord cu aceasta masura, insa multi alti politicieni s-au declarat in favoarea acestei decizii.

Masura ar trebui implementata pana in anul 2025. Ramane de vazut insa, care sunt orasele care vor adopta in mod final aceasta decizie.

Statisticile arata ca mașinile cu motor diesel polueaza excesiv de mult alterand considerabil mediul inconjurator, iar decizia de eliminare a masinilor diesel de mare putere ar imbunatati calitatea vietii cetatenilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii sustine ca aproximativ trei milioane de oameni mor în fiecare an din cauza expunerii la poluarea din aer.

Comments

comments