Sanatate

Doctorii insista ca femeile sa invete ASTA despre absorbantele pe care le folosesc! Motivul este SOCANT

O infecție bacteriană periculoasă a început să ia amploare printre femei! Doctorii atrag atenția că în 50% din cazuri poate să fie fatală.

Toxic shock syndrome (TSS) – Sindromul șocului toxic este cel mai frecvent întâlnită în rândul femeilor care în perioada menstruației folosește în mod necorespunzător absorbantele, în special cele interne.

CITESTE SI >>>

Ce lucruri ar trebui sa evite femeile cand sunt la menstruatie

5 lucruri FATALE pe care fetele le fac in perioada menstruatiei

Cum sa scurtam perioada mentruatiei la 3 zile! Trucuri care functioneaza GARANTAT

Cum să folosim tampoanele interne pentru a ne feri de infecțiile bacteriene

Compania americană producătoare de absorbante Tampax recomandă femeilor să folosească întotdeauna dimensiunea corespunzătoare de absorbante, în funcție de dimensiunea vaginului, dar și a fluxului menstrual. În timp ce unele femei cred că ar trebui să folosească acele tipuri care conferă o mai mare absorbție, dacă tamponul pe care îl folosiți opune rezistență în momentul în care încercați să-l scoateți, atunci este un semn că nu ar trebui să folosiți acel tip de absorbant. Puteți apela la medicul ginecolog pentru a vă îndruma în ceea ce privește dimensiunea potrivită a absorbantului în funcție de corpul dvs.

Deși este un lucru pe care toate femeile îl știu, tampoanele ar trebui schimbate la un interval de 4-8 ore! Nu depășiți niciodată această perioadă! În plus, nu uitați să scoateți ultimul tampon, după terminarea perioadei menstruale. Poate părea ciudat, dar se pare că unele femei obișnuiesc să-și lase tamponul înauntru mai mult timp după perioada menstruală, după cum precizează little-elite.com

Tampoanele pot varia în funcție de fluxul sângerărilor. Medicii recomandă folosirea pe timpul nopții a tampoanelor clasice, în loc de cele interne și alternarea lor cu unele mai subțiri spre sfârșitul ciclului menstrual

Spălați-vă pe mâini de fiecare dată după schimbarea absorbantelor. Bacteriile care se depozitează pe absorbant se pot transmite foarte ușor pe mâni și apoi pot migra mai departe, provocând infecții neașteptate.

Deși sunt sfaturi pe care multe femei le știau, igiena în timpul menstruației și schimbarea frecventă a absorbantelor este un lucru foarte important pentru a evita infectarea cu așa-zisul „toxic shock syndrome (TSS)”

Comments

comments