Dormi cu o perna intre picioare? Un obicei pe care multa lume il are si care s-ar putea sa aiba mai multe beneficii decat ti-ai fi imaginat.

Oamenii de stiinta recomanda ca o persoana sa aiba mai mult de 2 perne in pat in timpul somnului pentru confortul personal. Cu toate acestea, majoritatea folosesc cel mult doua, iar una se recomanda sa o asezi intre picioare.

O notiune comuna este ca avem nevoie de o singura perna pentru a ne odihni, mai exact pe care sa asezam capul.

Potrivit Brightside, exista cel putin patru motive pentru care dormitul cu o perna intre picioare este un obicei benefic pentru organism.

Astfel, daca pui o perna intre picioare in timpul noptii, imbunatatesti circulatia sanguina in organism. Astfel, presiunea sangelui din vene scade, ajutand organele sa functioneze corect. O perna pusa intre picioare poate sa diminueze si durerea provocata de venele varicoase.

Dormitul cu perna intre picioare reduce stresul genunchilor

Expertii sustin ca dormitul pe partea stanga este cea mai buna pozitie, daca sforai. Insa dormitulpe o parte pune o presiune mare pe spate, coapse si, mai ales, genunchi. De aceea pune o perna intre picioare pentru a te putea relaxa. In cazul in care dormi pe spate, poti pune perna sub genunchi, are acelasi efect.

Dormitul cu o perna intre picioare ajuta la mentinerea unei pozitii corecte de somn.

O pozitie de somn incorecta creeaza mai multe probleme decat ne-am fi imaginat, provocand dureri de spate, solduri si incheieturi.

Dormitul cu o perna intre picioare reduce presiunea din zona lombara. Daca dormi pe spate aseaza o perna sub coloana. Astfel vei putea sa ai corpul aliniat intr-o pozitie buna.

Comments

comments