Tudor Chirila reactioneaza pe pagina sa de Facebook la mesajul DUR adresat de Ina Gabriela Funețan lui Liviu Dragnea, mesaj ce a facut inconjurul internetului in doar cateva ore.

“Adamescu (Dumnezeu să-l ierte) a decedat într-o clinică privată, nu în penitenciar. Cât de naiv să fii să crezi că lui Dragnea chiar îi pasă de altceva sau altcineva decât de procesul lui care are termen de judecată pe 31 ianuarie?”, scrie Tudor Chirila.

Mesajul care a facut inconjurul internetului si care a strans zeci de mii de distribuiri pe diferite pagini de socializare este:

NU VREAU SĂ EXPLOATEZ EMOȚIONAL, zice sensibilul, delicatul domn Dragnea. Nu vrea, pur și simplu, din respect pentru votanții domniei-sale.

Nici eu nu vreau să exploatez emoțional, d-le Dragnea, dar vreau să vă povestesc despre cetățeanul român Vasile care a murit de cancer.Vârstnic de la țară sărac-lipit, a renunțat la a umbla pe la radioterapie la 200 km distanță de satul lui pentru că nu-și putea permite deplasările. A făcut ceva chimioterapie mai aproape de casă, la 60 km. Cînd nu și-a mai permis nici drumul lunar la oraș pentru chimioterapie, a hotărât să rămână acasă și să aștepte bărbătește moartea. Viața a fost prea scumpă pentru cetățeanul român Vasile, d-le Dragnea.

Chiar nu vreau să exploatez emoțional, d-le Dragnea, dar vă mai povestesc și despre cetățeanul român Gheorghe care a murit de cancer într-un spital construit în 1844, acoperit cu o pătură care părea a data de la înființarea spitalului. Pernă nu a primit, pentru că în spital erau bolnavi cazați câte doi în pat, așa că norma de 1 pernă la 1 pat nu mai putuse fi respectată.

Departe de mine gândul de a exploata emoțional, d-le Dragnea, dar vă zic și despre cetățeana română Angela care a murit după un an de speranțe prin spitale, încercând să reziste cancerului. Familia a vândut tot ce a avut ca să poată plăti nesfârșitele investigații și tratamentele pe care spitalul nu le avea, moartea femeii venind o dată cu ruina familiei.

Pentru nimic în lume n-aș exploata emoțional, d-le Dragnea, dar îmi amintesc de cetățeanul român Adrian care a supraviețuit unei leucemii tratate în Belgia când el avea opt ani. Efortul familiei de a duce copilul în Belgia a fost atât de mare, încât după tratament s-au mutat cu toții, trei generații/ opt oameni, într-un apartament cu două camere. Vânduseră tot ce se putuse vinde. Înainte ca Adrian să împlinească 18 ani, boala a recidivat și cetățeanul român Adrian a murit. După moartea lui, familia a continuat să plătească datoriile acumulate cu zece ani în urmă.

Pentru că nu vreau să exploatez emoțional, d-le Dragnea, nu vă spun că toți acești cetățeni români cu drepturi depline mi-au fost rude apropiate și cunoscuți. Pe niciunul nu l-a eliberat CEDO, ci moartea.

Nu vreau să exploatez emoțional, d-le Dragnea, dar consider că ați atins limita maximă a jegului unei ființe umane. Facem acum un pariu, d-le Dragnea: veți pierde tot. Jucați cartea greșită și veți pierde tot. Ca să vă puteți convinge susținătorii să plângă de mila bogătanilor condamnați din țara asta, trebuie întâi să-i convingeți că spitalele sunt formidabile, școlile sunt perfecte, drumurile sunt impecabile și că, în general, în țara asta toate-s puse la punct, doar pușcăriile mai rămăseseră de rezolvat.

Sursa: Us24.ro

Comments

comments