Dupa ce vei citi asta, nu vei mai asculta muzica la astfel de casti!

In ziua de azi, castile de urechi clasice sau cele cu dispozitive bluetooth au inceput sa fie un accesoriu nelipsit din geanta fiecarei persoane, fie ca este un adolescent care asculta muzica, fie ca este un om de afaceri care vorbeste foarte mult la telefon.
 

 

 

Aceste accesorii au multe avantaje – sunt mici,ieftine, practice si te scapa de multe inconveniente!

 

Problema este ca multi dintre noi nu stim faptul ca aceste dispozitive sunt un real pericol pentru auz.

 

 

 

Un studiu recent a aratat ca 1 din 4 romani adolescenti sufera din cauza acestei probleme. Ceea ce este si mai grav e faptul ca pierderea auzului nu este reversibila. Cu cat este ignorata aceasta problema si cu cat trece drept neobservata, cu atat mai mult avanseaza afectiunea.

 

 

 

In zilele noastre procentul de pierdere a auzului a inregistrat o crestere cu 30% in comparatie cu anii 90′.

 

 

 

Asadar, daca folosesti in mod regulat aceste dispozitive, renunta cat mai repede la ele. Desi utile in mediile zgomotoase, cum ar fi sala de sport sau locul de munca, acestea iti pot distruge auzul, chiar daca nu le folosesti la capacitate maxima.

 

 
CITESTE SI >>>
 
Scapa de orice carie cu un amestec facut in casa
 
 
 

 

Cand sunetele sunt indreptate direct in ureche, undele sonore ating fire minuscule de par, care transforma sunetele in semnale ce merg direct la creier. Volumul nu este important, chiar si sunetele usoare pot atinge acele fire mici.

 

 

 

In schimb, folosirea castilor clasice, care acopera integral partea exterioara a urechii, nu este daunatoare. E mai bine sa faci abstractie de sunetul de afara, protejandu-ti urechile in acelasi timp.
 
 

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger