Un băiețel de 6 ani a ajuns să fie venerat de o întreagă comunitate, după ce i-a crescut o coadă din păr.

Amar Singh a devenit un fel de zeu în satul în care trăiește, pentru că i-a crescut păr pe spate în formă de coadă ce măsoară peste 30 de centimetri.

Amar, originar din Nijmapur, un sat din regiunea Uttar Pradesh din nordul Indiei, este cel mai tânăr dintre cei cinci frați ai familiei. El este însă și cel mai norocos, părinții lui considerând că este un soi de semn divin, potrivit AsianTown.net.

Băiețelului a început la un moment dat să-i crească par pe spate, exact în zona dorsală. Părul a tot crescut, ajungând să măsoare 30 de cm.

Mai mult, părinții cred că băiețelul seamănă cu o bovină. Cum în India vaca este un animal sacru, părinții consideră că băiatul lor este binecuvântat.

„Amar este un băiat foarte iubitor. Toată lumea îl vede ca pe Dumnezeu”, spune Ajmer Singh, tatăl copilului.

Ajmer spune că, deși părul de pe spatele băiatului ar putea fi tăiat, familia ezită să facă asta, întrucât consideră că este un semn de la Dumnezeu.

 

Semnul „divin” pe care Amar îl are are însă o explicație științifică. Este vorba de o anomalie dobândită la naștere numită spina bifida, un defect congenital al coloanei vertebrale care constă în lipsa sudurii complete a arcului vertebral.

Anomalia este întâlnită și la păsări și se produce în prima lună de dezvoltare a embrionului, dacă organismul mamei are o deficiență în organism, în special de acid folic.

Simptomele care intervin după naștere sunt destul de serioase, însă variază în funcție de gravitatea anomaliei. Printre ele, dificultate în a învăța anumite lucruri sau chiar paralizia membrelor inferioare.

monkey   monkey amar being worshipped village tail   according fam

top boy amar pictured   sisters  s special treatment singh family

amar father ajmer singh holds son foot long tail camera

  amar older sisters holds him family home nijmapur small village st

Comments

comments