PARENTING

Infectia virala de care sufera cei mai multi copii cand intra in colectivitate! IATA cum o putem combate

Enterocolita este una dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite la sugari și copii, mai ales dacă aceștia merg la grădiniță sau creșă.

Ce este enterocolita și cum se transmite?

CITESTE SI >>>

ATENTIE PARINTI! BOLILE pe care copiii risca sa le ia din colectivitate! Ce sa facem sa le evitam

Copilul tau plange cand il duci la gradinita? IATA ce trebuie sa faci ca sa-l ajuti sa se integreze

(P) Cum sa-ti integrezi copilul cel mai repede in colectivitate. La gradinita!

Enterocolita o infecție cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziți, localizată la nivelul tractului digestiv. Pentru a preveni enterocolita, ar trebui să respectăm câteva reguli de igienă de bază. Transmiterea infecției se poate face prin consumul de apă sau mâncare contaminată, dar și prin mâini murdare.

Simptomele enterocolitei

Atunci când copilul prezintă următoarele simptome, puteți bănui o enterocolită: diaree (multiple scaune apoase pe parcursul zilei, uneori cu o frecvență de câteva minute), greață, vărsături, dureri abdominale, febră și frisoane. Diagnosticul cert îl poate pune doar medicul, iar în urma analizelor poate determina cu precizie dacă este vorba despre o infecție virală sau bacteriană, stabilind astfel tratamentul corespunzător.

Până la stabilirea diagnosticului cert, medicul vă poate recomanda un regim alimentar specific, pe bază de orez fiert, zeamă de morcovi, carne fiartă, fără crudități, lactate și prăjeli. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când copilul are enterocolită este sa preveniți deshidratarea și să supliniți pierderea de lichide. Oferiți-i copilului multe ceaiuri, multă apă și săruri de rehidratare (pentru a combate pierderea de minerale cauzata de diaree și vărsături).

Enterocolite virale versus enterocolite bacteriene

Enterocolitele virale nu răspund tratamentului cu antibiotic (pentru că antibioticele acționează numai asupra bacteriilor, nu și a virusurilor). Iată de ce este necesar să cereți analize concludente înainte să recurgeți la tratament cu antibiotic.

În afara de regimul alimentar strict și de o foarte atentă hidratare, există și câteva remedii naturale care vă pot veni în ajutor în lupta cu enterocolita.

Este necesar ca medicul să fie informat cel puțin zilnic despre evoluția stării copilului, pentru a putea lua deciziile corecte.

Afla despre 4 remedii naturale impotriva enterocolitei la copii pe Totuldespremame.ro

Comments

comments