Sanatate

Este sau nu sanatos sa dormi cu sutien?

A purta sau nu sutien a fost mereu un subiect de discutii. Unele femei sustin ca sunt mult mai in siguranta purtand sutien, in timp ce altele prefera sa nu poarte sutien aproape niciodata.

Dincolo de discutia daca in mod normal sutienul este un articol vestimentar care sa fie benefic sau nociv, sunt unii specialisti care spun ca a dormi cu sutienul pus poate in timp sa provoace afectiuni serioase.

Cu toate acestea, studiile efectuate la nivelul sanilor arata ca femeile care obisnuiesc sa doarma cu sutien sunt expuse unor afectiuni, doar din cauza ca sutienul ingreuneaza circulatia sangelui in zona pieptului. In plus, folosirea indelungata a sutienului produce o depigmentare a pielii, mai ales in zona bretelelor.

Altii spun ca folosirea sutienului nu este buna intrucat sanii incep sa se lase.  Dr. Amber Guth, chirurg și directorul la Breast Cancer Surgery Multidisciplinary Fellowship spune ca aceasta afirmatie este doar un mit.

––––––––––

CITESTE SI >>>

Ce fel de femeie este in functie de forma fundului sau

Cum scapam peste noapte de PUNCTELE NEGRE de pe fata

Motivele pentru care ar trebui sa dormi FARA HAINE

––––––––––

Sânii se lasă din cauza altor factori – alăptarea, sarcina, vârsta și gravitația”, a spus ea.
 
Totodata, doctorul Linda Becker spune: „Uite care este logica mea. Sutienul este folosit pentru a menține sânii ridicați, de aceea după 8 ore de purtare sânii sunt mult mai ridicați decât atunci când am îmbrăcat prima oară sutienul. Rolul sutienului este de a menține sânii ridicați, de a oferi comfort”
 
Unele femei acuza dureri de sani, daca dorm cu sutien, insa multe dintre acestea au sanii foarte mari si, in plus, obisnuiesc sa doarma cu sutien cu burete. Un sutien lejer, dintr-un material subtire nu ar trebui sa provoace probleme.
 

Comments

comments